szybko i pysznie! piersi w sosie cebulowym ;)

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #102705

    andziosek

    duża pierść z kurczaka
    2 zupki knorra cebulowe (ostatnio wyszła nowość zupa cebulowa francuska idealnie się sprawdza, muszą to być zupki do gotwania! nie szybkie!)
    śmietana 18% 500ml najlepiej piątnica

    Śmietanę mieszamy z zupkami. Piersi kroimy w cienkie paski i zalewamy sosem. Wszystko w naczynie żaroodorne. Najlepiej przygotować wszystko z 1-2 godzinki wcześniej i włożyć do lodówki
    Czas pieczenia ok.45min-godzina

    Smacznego 😉

    #3117049

    kiara

    Robie tak z pokrojonym w plastry schabem – przepis oczywiscie forumowy;)
    Pycha
    Z tym, ze smietana kremowka 30%, a nie 18%



    #3117050

    aneczka1411

    o brzmi smakowicie:) musze wypróbowac bo ostatnio cos nie mam pomysłó na obiadki, a te tradycyjne mi sie znudziły

    #3117051

    andziosek

    ja wybieram piątnice 18% bo ładnie się miesza i nie ścina. dodatkowo można dodać troszkę mąki by był gęstszy sos 🙂
    Czasem dodaje surową cebulkę w kawałeczkach do pieczenia i jest jeszcze lepsze 😉

    #3117052

    karolina

    Zamieszczone przez andziosek
    duża pierść z kurczaka
    2 zupki knorra cebulowe (ostatnio wyszła nowość zupa cebulowa francuska idealnie się sprawdza, muszą to być zupki do gotwania! nie szybkie!)
    śmietana 18% 500ml najlepiej piątnica

    Śmietanę mieszamy z zupkami. Piersi kroimy w cienkie paski i zalewamy sosem. Wszystko w naczynie żaroodorne. Najlepiej przygotować wszystko z 1-2 godzinki wcześniej i włożyć do lodówki
    Czas pieczenia ok.45min-godzina

    Smacznego 😉

    Ja piersi obtaczam w zupie cebulowej, dodatkowo posypuję jeszcze cebulą granulowaną, dodaję też podduszone pieczarki.

    #3117053

    goooosia

    smietany ani mleka nie spozywam wiec ja rozrabiam zupe w malej ilosci goracej wody i polewam tym mieso pokrojone na male kawaleczki.
    jest przepyszne :Wow!:(i mniej kaloryczne ;))

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close