tajski kurczak z grilla

Post贸w wy艣wietlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #108495

    kantalupa

    dla lubiacych ostre smaki

    kawalki kurczaka (mialam udka i piersi)

    marynata:
    sok z jednej limonki (a moze to sie limeta po polsku nazywa? w kazdym razie o zielone cytryny mi chodzi
    1/3 szklanki sosu sojowego, lyzeczka brazowego cukru, lyzeczka sosu rybnego, ok. 2 cm korzenia imbiru startego na drobnej tarce, dwie lyzeczki sosu z chili (najlepiej bez zadnych dodatkow, takiego przecieru, np sriraccha), drobno starte dwa zabki czosnku, trzy, moze cztery galazki swiezej kolendry drobno posiekane i dwie galazki mlodej cebulki tez dosc drobno poszatkowane – wszystko wymieszac porzadnie

    marynuje mieso w woreczku z hermetycznym zamkiem w lodowce przez ok. 1 godziny przewracajac worek co jakis czas

    na srednio goracy grill i juz

    #4553255

    tora

    Zamieszczone przez kantalupa
    dla lubiacych ostre smaki

    kawalki kurczaka (mialam udka i piersi)

    marynata:
    sok z jednej limonki (a moze to sie limeta po polsku nazywa? w kazdym razie o zielone cytryny mi chodzi
    1/3 szklanki sosu sojowego, lyzeczka brazowego cukru, lyzeczka sosu rybnego, ok. 2 cm korzenia imbiru startego na drobnej tarce, dwie lyzeczki sosu z chili (najlepiej bez zadnych dodatkow, takiego przecieru, np sriraccha), drobno starte dwa zabki czosnku, trzy, moze cztery galazki swiezej kolendry drobno posiekane i dwie galazki mlodej cebulki tez dosc drobno poszatkowane – wszystko wymieszac porzadnie

    marynuje mieso w woreczku z hermetycznym zamkiem w lodowce przez ok. 1 godziny przewracajac worek co jakis czas

    na srednio goracy grill i juz

    mniam. napewno zrobie, lubie tajskie:Wow!:

Post贸w wy艣wietlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz si臋 zarejestrowa膰 lub zalogowa膰, 偶eby odpowiedzie膰