Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele???

Moja radość nie trwała długo…tylko nie mogę zrozumieć czemu endokrynolog nie powiedział mi tego odrazu!!!tylko musiał skonsultować się z moim ginem!tak więc wczoraj wieczoram zadzwonił mój gin i powiedział mi oprócz tarczycy pomimo że badania hormonalne są dobre,i nie wykazują pcos to jednak na obrazie usg widać że jajniki są jak to nazwała policystyczne i że mam przyjść w poniedziałek ma mi dać jakieś hormony które wchłoną te pęcherzyki i unormują mi okres.Powiedziała że to niby nic takiego.Dziewczyny błagam napiszcie co o tym myślicie bo ja już na głowę dostaję.naprawdę,całą noc przepłakałam nie wiem o co tym mysleć.:Płacz::Zamotany:

21 odpowiedzi na pytanie: Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele???

mala5-mi2009-10-30 12:08:30

Sara z tarczycą zachodzi się w ciążę!!! Zobacz na Becię, ja też zaraz będę w ciąży no i TY :Hyhy: A co do PCO to też jest tu bardzo wiele przykładów wspaniałych powodzeń w staraniach:) Zdiagnozowanie to połowa sukcesu! Dobry gin i endokrynolog i szybciej zajdziesz niż myślisz, a przynajmniej tego Ci życzę z całego serca! Obraz usg a pco.. u mnie też mnie tym nastraszono a co się okazało w klinice leczenia niepłodności 🙂 że nic z tego:) ale odsyłam Cię do poczytania tu: [Zobacz stronę] jest tam o pco i na jakiej podstawie można stwierdzić pco! Absolutnie nie kwestionuję opini lekarza bo nie mam ani prawa tego czynić ani wiedzy ani sposobności ale.. zawsze jest ale… ja zaciskam kciuki i już!

sara272009-10-30 14:27:58

Zamieszczone przez mala5_mi:Sara z tarczycą zachodzi się w ciążę!!! Zobacz na Becię, ja też zaraz będę w ciąży no i TY :Hyhy: A co do PCO to też jest tu bardzo wiele przykładów wspaniałych powodzeń w staraniach:) Zdiagnozowanie to połowa sukcesu! Dobry gin i endokrynolog i szybciej zajdziesz niż myślisz, a przynajmniej tego Ci życzę z całego serca! Obraz usg a pco.. u mnie też mnie tym nastraszono a co się okazało w klinice leczenia niepłodności 🙂 że nic z tego:) ale odsyłam Cię do poczytania tu: [Zobacz stronę] jest tam o pco i na jakiej podstawie można stwierdzić pco! Absolutnie nie kwestionuję opini lekarza bo nie mam ani prawa tego czynić ani wiedzy ani sposobności ale.. zawsze jest ale… ja zaciskam kciuki i już!

Dzięki kochana za slowa otuchy.Wiem że pcos jest wtedy jeśli wykazują to badania hormonalne+usg a jeśli tylko usg to jest pco o ile dobrze się orientuję:Wstyd:a co ciekawe,kiedy zrobiłam wszystkie badania hormonalne i poszłam do gina wyszło że tarczyca,dwa razy pytałam się jej czy to napewno nie pcos powiedziała że nie,dopiero endokrynolog zauważył pęcherzyki i też nie powiedziała wprost tylko wysłużyła się koleżanką(bo mój gin mi ją polecił)

2009-10-30 15:31:50

tak tak jestem dobrym przykładem, tylko trzeba brać systematycznie, przykładnie i regularnie tabletki a wszystko sie unormuje, trzymam :Kciuki::Kciuki::Kciuki: za Was dziewczyny…jedyny minus w tarczycy, to że ja muszę ją badać co 3 tygodnie, czyli co 3 tygodnie kłucia, a raz w miesiącu u gina :Fiu fiu:

olcia782009-11-02 08:29:43

Słońce, uważam, że “trochę” na wyrost jest zdiagnozowanie PCO na podstawie samego USG, jeśli masz potwierdzone problemy z tarczycą. jeśli tylko masz możliwość – spróbuj skonsultować swoje wyniki z innym lekarzem gin-end.
Pozdrawiam gorąco i :Kciuki:!!!

mala5-mi2009-11-02 08:42:25

Zamieszczone przez Olcia78:Słońce, uważam, że “trochę” na wyrost jest zdiagnozowanie PCO na podstawie samego USG

.. to samo pomyślałam i dlatego tak skromnie wspomniałam o tym moim ale

as11122009-11-02 09:41:18

Ja jestem kolejnym przykładem powodzenia- pomimo niedoczynności tarczycy i pco urodziłam w maju córeczkę. Zarówno przed ciążą jak i w trakcie badałam hormony tarczycy i dbałam o to żeby zawsze były w normie. Przy PCO miałam późną owulację więc nie obyło się bez Pregnylu i clo – udało się za pierwszym razem. Życzę powodzenia!!!

sara272009-11-02 11:35:28

Zobaczymy co będzie dzisiaj.Ale teraz to jestem zakręcona całkowicie.Przez 3 mc żyłam ze świdomością że mam pco bo tak stwierdził pierwszy gin,potem następny powiedział co innego,wyszła ta tarczyca i teraz się okazuje że jedno i drugie.Ale jestem dobrej myśli,skoro badania w normie.Mam tylko nadzieję że nie wpadłam w maszynę robiącą pieniądze.Czemu endokrynolog który wziął 80euro:Strach: za wizytę nie przepisała co trzeba odrazu,a usg widziała i nic nie powiedziała tylko zadzwoniła do ginekologa(są koleżankami) i dziś zapłacę znów za wizytę.

mala5-mi2009-11-02 11:38:44

I tak mi to też wygląda…. niestety! A ja na Twoim miejscu wzięłam bym wyniki badań, poszła do zupełnie innego endo -gin i pokazała je nie mówiąc nic! Zwalając na neta że wyczytałam jakie badania etc i że proszę o interpretację 🙂 Dwie kręcą ale trzecie może już się nie pogrąży! :Kciuki:

olcia782009-11-02 13:14:59

Niestety z tego co piszesz, to niestety wpadłaś w tryby maszyny wyciskającej pieniądze.. Uciekaj od tych kobitek jak najdalej!!!

sara272009-11-02 18:41:10

Dziewczyny przepisała mi jakiś lek o nazwie GLUCOPHAGE z tego co ja właśnie przeczytałam to jest lek dla cukrzyków!!ale ja nie mam cukrzycy,insuline mam w normie,nadwagi też nie mam przy 1.60 wazę 55kg no to chyba nie dużo? a ona powiedziała że to ureguluje mi okres i pobudzi moje jajniki do pracy…hmmmm:Hmmm…:

asia19832009-11-05 10:53:12

Saruś ja jestem kolejnym przykładem ciąży z PCO! Co prawda hormony tarczycy miałam w normie, ale staraliśmy się o dzidzię z mężem przez rok. Zaszłam w pierwszym wolnym cyklu po clo (clo brałam tylko jeden cykl). Powodzenia!Na pewno będzie dobrze!!:Przytulam:

sara272009-11-05 12:23:46

Zamieszczone przez Asia1983:Saruś ja jestem kolejnym przykładem ciąży z PCO! Co prawda hormony tarczycy miałam w normie, ale staraliśmy się o dzidzię z mężem przez rok. Zaszłam w pierwszym wolnym cyklu po clo (clo brałam tylko jeden cykl). Powodzenia!Na pewno będzie dobrze!!:Przytulam:

Na szczęście to subkliniczna niedoczynność tarczycy,biorę euthyrox.Z tym pco:Hmmm…:hormony są ok tylko na usg widać liczne małe pęcherzyki i na to biorę glucophage niby ma pobudzić moje jajniki do pracy.Zostało czekać i mieć nadzieję że wszystko będzie ok.A jak twoja fasolka i dolegliwości ciążowe?pozdrawiam gorąco.

asia19832009-11-05 12:37:55

Zamieszczone przez Sara27:Na szczęście to subkliniczna niedoczynność tarczycy,biorę euthyrox.Z tym pco:Hmmm…:hormony są ok tylko na usg widać liczne małe pęcherzyki i na to biorę glucophage niby ma pobudzić moje jajniki do pracy.Zostało czekać i mieć nadzieję że wszystko będzie ok.A jak twoja fasolka i dolegliwości ciążowe?pozdrawiam gorąco.

Ja ciagle nie mogę zapomnieć jak kiedyś pisałaś,że u Ciebie w Grecji lecytynę bierze się na odchudzanie a nie na pamięć, jak u nas:Hyhy:(o ile nie pomyliłam:Fiu fiu:), tych tabletek co piszesz to w ogóle nie znam. A Fasolka duża rośnie – już prawie 3 cm ma “wzrostu”, ostatnio jak ją z lekarzem podglądaliśmy to pleckami się odwróciła, wstydliwe Słoneczko:)termin mam na 3 czerwca, ale mogę się jeszcze na Dzień Dziecka załapać:Fiu fiu:A dolegliwości wydaje mi ,że się powoli osłabiają, całe szczęście bllee nie było i mam nadzieję,że już nie przyjdzie;)Buziaki, trzymam kciuki za Ciebie:Kciuki::Wow!:

mala5-mi2009-11-05 13:03:53

Zamieszczone przez Asia1983:A Fasolka duża rośnie – już prawie 3 cm ma “wzrostu”, ostatnio jak ją z lekarzem podglądaliśmy to pleckami się odwróciła, wstydliwe Słoneczko:)termin mam na 3 czerwca, ale mogę się jeszcze na Dzień Dziecka załapać:Fiu fiu:A dolegliwości wydaje mi ,że się powoli osłabiają, całe szczęście bllee nie było i mam nadzieję,że już nie przyjdzie;)

Wspaniale się czyta takie wieści! Też chcę tego doświadczyć!

sara272009-11-05 13:16:23

Asiu,to cudownie:Hura!::ten glucophage to jest lek dla cukrzyków jak on ma mi wywołać owulację:Hmmm…:no cóż zobaczymy.Cukrzycy nie mam!gdzieś wyczytałam że skutkiem ubocznym tego leku jest owulacja:Strach:a tak wogóle to czuję się po tym paskudnie.Wymitować mi się chce,biegunki ponoć po tygodniu mają minąć.Zobacze co z tego będzie jak nic, to już mam plan awaryjny B samolot i Polska bo zdajsie już wiem czemu w Grecji jest tak wiele bezdzietnych małżeństw:Śmiech:

asia19832009-11-05 18:35:36

Zamieszczone przez Sara27:Asiu,to cudownie:Hura!::ten glucophage to jest lek dla cukrzyków jak on ma mi wywołać owulację:Hmmm…:no cóż zobaczymy.Cukrzycy nie mam!gdzieś wyczytałam że skutkiem ubocznym tego leku jest owulacja:Strach:a tak wogóle to czuję się po tym paskudnie.Wymitować mi się chce,biegunki ponoć po tygodniu mają minąć.Zobacze co z tego będzie jak nic, to już mam plan awaryjny B samolot i Polska bo zdajsie już wiem czemu w Grecji jest tak wiele bezdzietnych małżeństw:Śmiech:

Masz rację moja Droga!U nas wyż demograficzny w pełni;)ostatnio widzę,że udaje się dziewczynom, którym przez lata nic, także ten rok na pewno szczęśliwy, a jak nie ten to początek następnego na 100%:Hyhy::Kciuki:
Mała5_mi a Tobie już Kochana pisałałam w którymś wątku,że wkrótce do Twoich drzwi zapuka Fasolka, a będzie to wcale w nie tak dalekim terminie.Pamiętaj ,że Paszulka rozsiewa teraz dużo fluidków ciążowych a Ona to ma moc!:Hura!::Wow!:

sara272009-11-05 19:12:07

Własnie wyczytałam coś ciekawego na jednej z greckich stron.Ten glucophage(W polsce jest pod tą samą nazwą)niby po 6 mc terapi 85% kobiet z pcos zaczęło regularnie miesiączkować i mieć owulację.no to cuda na kiju:Śmiech:

mala5-mi2009-11-06 07:27:49

Zamieszczone przez Asia1983:Mała5_mi a Tobie już Kochana pisałałam w którymś wątku,że wkrótce do Twoich drzwi zapuka Fasolka, a będzie to wcale w nie tak dalekim terminie.Pamiętaj ,że Paszulka rozsiewa teraz dużo fluidków ciążowych a Ona to ma moc!:Hura!::Wow!:

mówisz że niedługo? też tak myślę! w końcu niedługo będzie rok jak trafiliśmy do nOvum, a byliśmy tam zaledwie 10 razy:)

asia19832009-11-06 08:37:07

Zamieszczone przez mala5_mi:mówisz że niedługo? też tak myślę! w końcu niedługo będzie rok jak trafiliśmy do nOvum, a byliśmy tam zaledwie 10 razy:)

Jak jesteście w Novum to dzidzia już tuż tuż:Hura!::Wow!::Kciuki:to najlepsza klinika w kraju, ludzie przemierzają setki km aby właśnie tam spełnić swoje marzenia o macierzyństwie:)

netka782009-11-06 21:28:51

witajcie.
Odebrałam też wyniki badań , hormony tarczycy i in.

TSH – 2,22 uIU/ml norma: (0,27 – 4,2)
fT3 – 4,41 pg/ml (2,57-4,43)
fT4 – 1,39 ng/dl (0,93 – 1,7)

prolaktyna – 19,60 ng/ml norma: (6-29,9)

P/c anty TG <10.00 IU/ml norma: <115
P/c anty TPO 5.88 IU/ml norma: < 34

Wygląda, że wyniki mieszczą sie w normach, a co Wy o nich myślicie?
Czy są dobre?

Wizytę u lekarza mam dopiero za 3 tyg.

emila7892013-12-13 21:06:32

idź do lepszego lekarza . ja polecam doktor Jolante Kukuczka – Sułkowska mi pomogła z tarczycą przyjmuje w Katowicach [Zobacz stronę] a jeśli chodzi o jajniki to mojej znajomej też tak powiedzieli a zaszła w ciąże i za 2 miesiące maluszek będzie już na świecie 🙂

Znasz odpowiedź na pytanie: Tarczyca i pco!czy to nie zbyt wiele????

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oczekując na dziecko
wózek LEVIROO jakie macie opinie?
czy ktos z was miał może do czynienia z tym wózkiem?chciałabym poznać opinie-czy jest solidny i funkcjonalny-z góry dziękuje za opinie:)
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
pozwolenie dla męża
:) [IMG]http://www.flog.pl/media/foto_middle/607786.jpg[/IMG]
Czytaj dalej