Tłuszcze oleje …..

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 30)
  • Autor
    Wpisy
  • #116200

    agaz

    Zastanawialam sie czy nie napisac tego w zdrowiu;)
    Na czym smazycie potrawy ?
    Ja na oleju kokosowym .sklarowanym masle i probowalam na smalcu (ale mi nie wchodzi)
    Odpuscilam sobie inne oleje

    #5402994

    beamama

    Na zwykłym, rzepakowym.



    #5402995

    bep

    Na rzepakowym, lub słonecznikowym 😀
    Smażę głównie cebulkę 😉

    #5402996

    marnat

    na oliwie z oliwek

    #5402997

    chopkola

    na tłuszczu roślinnym do smażenia taki kg kostki kupuje,uwielbiam bo nie ma zapachu,a jak tłuszczu braknie to zwykły olej rzepakowy

    #5402998

    tygryska

    na oliwie z oliwek
    jajecznice tylko smaze na masle



    #5402999

    joannam

    Jajecznica I szpinak tylko na masle, nalesniki na oleju (takim w sprayu) cala reszta na oliwie. Smaze jednak bardzo bardzo rzadko przewaznie griluje,zapiekam lub robie na parze :).

    #5403000

    qr-chuck

    Zależy co.
    Jajecznicę na boczku lub na maśle.
    Naleśniki na oleju rzepakowym (dodaję do ciasta), albo smaruję patelnię kawałkiem słoniny (ale tylko jak mam swojską, sklepowa mi śmierdzi :Foch:)
    Mięso czasem odsmażam (nie smażę od początku, piekę) na smalcu kaczym lub gęsim. Tak samo pierogi odpiekam.
    Warzywa na oliwie z oliwek lub maśle.

    Muszę ten kokosowy wypróbować – co na tym można smażyć?
    Do sałatek da się zamiast oliwy z oliwek?

    #5403001

    agaz

    Zamieszczone przez kurczak

    Muszę ten kokosowy wypróbować – co na tym można smażyć?
    Do sałatek da się zamiast oliwy z oliwek?

    Ja do salatek nie probowalam .on w zimnie twardnieje i zachowuje sie jak maslo .wole slonecznikowy .smazyc na nim mozna wszystko .ten z pierwszego tloczenia pachnie kokosem wiec np. rybka aromatyczna jest .rafinowany nie pachnie ale ja bym go nie kupila .ogolnie ten olej to uwielbiam wcinac sam .mozna tez kanapki nim smarowac. Uzywam go tez kosmetycznie .zreszta ja juz zyc bez niego nie umiem .zamowilam teraz palmowy z pierwszego tloczenia i juz zastanawiam sie co z nim zrobie:)

    #5403002

    madzia-1409

    Jajecznica na maśle, chyba, że na boczku 😉

    Olej ryżowy – ładnie rumieni,
    olej słonecznikowy, rzepakowy,
    olej z pestek winogron do wypieków

    Oliwa z oliwek tylko na zimno – do sałatek.



    #5403003

    nunak

    jajecznica na masle
    wszystko inne smażę na oleju z pestek winogron
    kazdy inny mi (nam) nie pasuje

    ale warzywa (pomidory do sosu spaghetti) na oliwie…..to podsmażanie właściwie

    pierogi odsmażam np. z masłem i z kapką oleju winogronowego – nie jara sie wtedy tak

    #5403004

    agaz

    Zamieszczone przez Nunak

    pierogi odsmażam np. z masłem i z kapką oleju winogronowego – nie jara sie wtedy tak

    To wyklaruj maslo nie bedzie sie jaralo wcale:)



    #5403005

    nunak

    Zamieszczone przez Agaz.
    To wyklaruj maslo nie bedzie sie jaralo wcale:)

    no wiem…..
    niechce mi się……..:Wstyd:

    #5403006

    kiara

    Jajecznica na msle, placki, naleśniki na oleju(chociaż ostatnio na oliwie, bo olej mi wyszedł) czasami mięso też.
    Reszta na oliwie raczej.
    mam osobna oliwę do smazenia i inną super dobrą do sałatek

    #5403007

    kantalupa

    mam cos w spray’u – uzywam do nalesnikow, plackow ziemniaczanych itp.
    dusze na oliwie (jakies sosy i takie tam)
    jajecznica na masle (rzadko)
    od wielkiego dzwonu robie smazone mieso, wowczas olej slonecznikowy

    nie lubie smazyc, bo ten nieszczesny prszczacy na wszystkie strony tluszcz zamienia mi kuchnie w mega-bajzel:/

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 30)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close