Tortellini i co dalej?

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #105974

    jaga

    Dzieć zażyczył sobie tortellini na obiad. W życiu tego nie robiłam, a nawet nie jadłam. No i mam zagwozdkę – z czym to zrobić?

    Z czym najlepsze jest tortellini? Z jakim sosem? Co polecacie?

    (Ja w ogóle nie wiem, czy nam to posmakuje :Niepewny:)

    #3915032

    ciapa

    My używamy do sałatki, takiej z ogórkiem, w podwieszonych sałatkach jest, pycha

    I do zupy wrzucam np grzybowej ale to rzadko bo młody jakoś nie przepada



    #3915033

    asik

    Zamieszczone przez ciapa
    My używamy do sałatki, takiej z ogórkiem, w podwieszonych sałatkach jest, pycha

    I do zupy wrzucam np grzybowej ale to rzadko bo młody jakoś nie przepada

    Czytam i czytam i czytam
    i kompletnie nie wiem o co kaman :Niepewny::Niepewny:

    #3915034

    ciapa

    Zamieszczone przez Asik.
    Czytam i czytam i czytam
    i kompletnie nie wiem o co kaman :Niepewny::Niepewny:

    Podwieszone sałatki

    🙂
    Ciężkie mam dzisiaj myślenie i trudność z formułowaniem wypowiedzi:Wstyd:

    #3915035

    asik

    Zamieszczone przez ciapa
    Podwieszone sałatki

    🙂
    Ciężkie mam dzisiaj myślenie i trudność z formułowaniem wypowiedzi:Wstyd:

    Mój tok myślowy szedł w zupełnie innym kierunku :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

    #3915036

    kantalupa

    a z czym masz te tortellini?
    bo rob jakikolwiek sos, byle pasowal do nadzienia
    najbardziej osobiscie lubie takie z ricotta i szpinakiem w beszamelu z czosnkiem i serem plesniowym
    albo jakiekolwiek z lekkim sosem z pomidora uduszonego w oliwie z bazylia albo innym zielskiem

    no i do salatek
    taka najprostsza to tortelini z kawalkami rukoli z dressingiem z dobrego balsamico, oliwy z sola, pieprzem, czosnkiem i musztarda z ziarnami (dobrze wstrzasnac przed polaniem)



    #3915037

    jaga

    Kupiliśmy mięsne. No i kombinuję coś, co by młodemu pasowało, bo ser pleśniowy to raczej nie dla niego :Hyhy: I nic z czosnkiem, ani z majonezem :Niepewny: Się wkopałam 🙂 Poszperam jeszcze w necie i – jak znajdę – to zrobię 🙂

    #3915038

    bep

    U nas jedzą w rosołku 😉 Uwielbiają. Mięsne jak najbardziej pasują 😀 do zupki :Wow!:

    #3915039

    dorotka1

    ja tortelini kazde lubie z maslem podsamzonym z szalwia

    tortelini gotuje jak w przepisie (suszone, mrozeone, swieze – samej mi sie lepic nie chce)
    na patelnie maslo
    posiekana szałwia świeża albo z braku laku pokruszona suszona
    lekko zrumienic o na pierozki
    na to posypka z parmezanu
    mniam

    a srodek ze wszystkim u nas lubiany
    z ricotta i szpinakiem, z mieskiem, z grzybami

    #3915040

    nelly

    Zamieszczone przez Asik.
    Mój tok myślowy szedł w zupełnie innym kierunku :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

    :Śmiech::Śmiech::Śmiech: moj tez, jak wchodzilam w linka to az mi serce mocniej zabilo ze jakas super salatka mi umknela:Śmiech:

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close