wafle ……

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #41627

    Anonim

    Ja polecam coś pysznego i bardzo szybkiego a mianowicie wafle przekładane masą tofi. Mleko słodzone w puszce gotuję 1,5 godziny po wystudzeniu smaruję nim wafle i kroję w trójkąty. Jak dla nas pychota.

    Pozdrawiamy Ania i Damianek (13.01.2003) i Córeczka (28.04.2004).

    #544820

    martato

    Re: wafle ……

    Ja co druga warstwe smaruje powidlami sliwkowymi albo jakims kwasnym dzemikiem. Pychotka. Ale mleko gotuje dluzej po poltorej godzinie nic sie nie zmienilo w jego konsystencji 🙂

    Marta i Amelka(7.09.03)



    #544821

    mika6

    Re: wafle ……

    Słyszałam o tym przepisie i zawsze chciałam zrobic ale nurtowało mnie mpytanko:
    Czy w puszce trzeba zrobić dziurki, czy gorować całą? Ile wody ma być? Coś mi sie ubzdurało, że bez dziurek może puszka wybuchnąć :)))
    czekam na odpowiedz, bo już kupiłam wafle i mleko
    aha a jedna puszka wystarczy?
    pozdrawiam

    Mika6 i Mikuś (01.04.2003)

    #544822

    Anonim

    Re: wafle ……

    Nie robi się dziurek w puszcze :))
    Ja gotuje w takiej ilości wody aby puszka była cała w wodzie. Jedna puszka starcza prawie na całą paczkę wafli (mi zostaje jeden wafel). Smaruję tę strone wafli co ma mniejsze wgłębienia.

    Pozdrawiamy Ania i Damianek (13.01.2003) i Córeczka (28.04.2004).

    #544823

    jolala

    Re: wafle ……

    Ja gotuję mleko 3 godz. – i wtedy ma super konsystencję jak krem. Przekładam czasem tylko mlekiem – jest bardzo słodkie – dobre dla łasuchów, ale przepyszne jest jak co 3 wafel posmaruje się powidłem śliwkowym. Mi taki zestaw (mleczko + powidło) wystarcza na 2 wafle. Robię najpierw 1 wafel, resztę mleka trzymam w lodówce, a po ok. 2-3 dniach produkuje następny.
    Smacznego!

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close