Wątróbka w pomidorach

Postanowiłam jeść więcej podrobów, coby sobie trochę krew poprawić. A że nie przepadam za tradycyjną wątróbką duszoną z cebulą, to wypróbowałam przepis na wątróbkę w pomidorach, który kiedyś wynalazłam w necie.
Wątróbkę dusimy z cebulką na oliwie, dokładamy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i dusimy kilkanaście minut. Gdy już wszystko jest miękkie dokładamy:
-albo pomidory z puszki
-albo koncentrat pomidorowy;
-albo świeże pomidory, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.

Dusimy dalej. Wg przepisu podlewamy śmietanką ( ja nie podlałam). Użyłam koncentratu pomidorowego i żeby go rozrzedzić dodałam trochę bulionu. No i na koniec doprawiamy do smaku.
Taka wątróbka bardzo mi smakowała.


Iwona & dzidzia

Oczekując na dziecko
ktora kwietnioweczka czuje juz ruchy?
bo ja juz czuje, na poczatku nie bylam pewna, czy to to. To jest tak, jakbyscie trzymaly w zamknietych dloniach malego wrobelka i czulybyscie jak on sie wierci... a czasem
Czytaj dalej
Karmienie
Co amm jeść???
Moj maluch ma 2 m-ce i ma alergie pokarmowa. Lekarz kazał mi odstwic bardzo duzo rzeczy m.in ryby mieso wołowe, i nabiał. Czy któras z was byla w podobnej sytuacji.Co
Czytaj dalej