Wątróbka w pomidorach

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #55713

    iwonek

    Postanowiłam jeść więcej podrobów, coby sobie trochę krew poprawić. A że nie przepadam za tradycyjną wątróbką duszoną z cebulą, to wypróbowałam przepis na wątróbkę w pomidorach, który kiedyś wynalazłam w necie.
    Wątróbkę dusimy z cebulką na oliwie, dokładamy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i dusimy kilkanaście minut. Gdy już wszystko jest miękkie dokładamy:
    -albo pomidory z puszki
    -albo koncentrat pomidorowy;
    -albo świeże pomidory, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.

    Dusimy dalej. Wg przepisu podlewamy śmietanką ( ja nie podlałam). Użyłam koncentratu pomidorowego i żeby go rozrzedzić dodałam trochę bulionu. No i na koniec doprawiamy do smaku.
    Taka wątróbka bardzo mi smakowała.


    Iwona & dzidzia

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close