Wekujecie zupki?

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #34838

    beka

    Podaję Kubie zupki własnej produkcji. Wiem, że można przechowywać taką zupkę jeden dzień. Ale w związku z tym, że wracam do pracy chciałam mieć zawsze coś w zapasie na „sytuacje awaryjne”.
    Próbowałam zamrażać – po rozmrożeniu wg mnie taka zupka nie jest rewelacyjna – zupełnie zmieniona konsystencja, jakieś takie wióry, no i smak pozostawia trochę do życzenia… A może coś źle zrobiłam?
    Zastanawiam się też nad wekowaniem takich gotowych zupek… Można? Takie z mięskiem też? Tylko jak dokładnie to robić? Kucharka ze mnie niezbyt rewelacyjna i nigdy nie bawiłam się w takie rzeczy…
    Napiszcie, proszę, jakie są Wasze doświadczenia z mrożeniem i wekowaniem zupek. Z góry dziękuję bardzo

    Pozdrawiamy


    Kaska i Jakub (11.05.2003)

    #456641

    lea

    Re: Wekujecie zupki?

    Ja to robie, nauczylam sie sama z pomocą forum, ale nie wekowalam jeszcze potraw z miesem, choc tez mozna, moze nie na tak długo (?)
    zuzywam w ciągu tygodnia i tak
    gotuje w garnku słoiki zakręcone i po jakichś 20 minutach wyciągam i stawiam do góry dnem
    jak dotąd tylko jeden słoik mie sie nie zamknął w ten sposob

    Lea i Mateuszek (14.03.03)

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close