wyniki

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 27)
  • Autor
    Wpisy
  • #94587

    Anonim

    TSH 3-generacja 0,766 norma 0.4-4.0
    FSH 5,6 norma nie mam pojecia:) ale chyba 5.8-21.0
    Prolaktyna 8 1,2-20
    HElp
    Kurcze gin bedzie ok. 12 dopiero:(
    wynika z tego ze wszystkiego mam za malo???
    kuzwa….

    #1924882

    paszulka

    Zamieszczone przez nelly21
    TSH 3-generacja 0,766 norma 0.4-4.0
    FSH 5,6 norma nie mam pojecia:)
    Prolaktyna 8 1,2-20
    HElp

    Wygląda na to, że jest ok. DO tego FSH przydałoby się LH aby porównać!!

    1. FSH 3- 12 mlU/ml FSH – hormon folikulostymulina lub inaczej hormon folikulotropowy
    2. LH 2-13 mlU/ml LH – luteotropina albo inaczej hormon luteinizujący.
    Dokładniej:
    • Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
    • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
    • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja owulacji przy takim FSH jest trudna.
    Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.
    Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.



    #1924883

    Anonim

    kurcze…to jest ok??czy mam sie wieszac???czy ja mam obnizona rezerwe???
    nic nie czaje:)
    ok czy nie ok?
    jejku…mam szanse czy nie mam szansy???

    #1924884

    paszulka

    Jest ok…. nie ok jest poniżej 3 i powyżej 9… a od 3 do 9 jest ok!! 😀

    Tylko brakuje tego LH.
    Ta norma jest dla 3-5 dc!!

    #1924885

    Anonim

    kurcze a u mnie to byl 36 dzien cyklu:(
    tyle,ze ja mam cykle nieregularne…niech juz bedzie 16:(

    #1924886

    paszulka

    Zamieszczone przez nelly21
    wynika z tego ze wszystkiego mam za malo???
    kuzwa….

    Jakie za mało!! Dobrze jest tylko za mało danych, żeby wiedzieć na pewno!!
    Prolaktyna cacy!
    TSH niskie… ja też chyba mam podobne no FSH też w normie!!



    #1924887

    paszulka

    Zamieszczone przez nelly21
    kurcze a u mnie to byl 36 dzien cyklu:(
    tyle,ze ja mam cykle nieregularne…niech juz bedzie 16:(

    FSH ma tutaj tylko znaczenie (mam na myśli etap cyklu). W fazie lutealnej powinno być niskie, aby nie blokowac ciałka żółtego…
    a norma dla FSH – 1,5 -9,1 w fazie lutealnej!! Tylko to w moim laboratorium!!

    #1924888

    Anonim

    Zamieszczone przez paszula
    FSH ma tutaj tylko znaczenie (mam na myśli etap cyklu). W fazie lutealnej powinno być niskie, aby nie blokowac ciałka żółtego…
    a norma dla FSH – 1,5 -9,1 w fazie lutealnej!! Tylko to w moim laboratorium!!

    w moim tez takie normy
    tylko,ze u mnie cykle wlasnie sa straszliwie popierdzielone;(
    oszalec idzie…do okresu wg usg min. 2 tyg.
    owu chyba byla w zeszlym tygodniu bo sucho juz jak cholera….

    #1924889

    Anonim

    dzwonilam do gin.wyniki ok

    #1924890

    paszulka

    Zamieszczone przez nelly21
    dzwonilam do gin.wyniki ok

    Wróżka Paszula zawsze prawdę Ci powie!! 😀



    #1924891

    paszulka

    Powinnam napisać Cyganka, ale co tak z nazwiska będę wyjeżdżać!! 😀

    #1924892

    Anonim

    hihihihihihi:)
    teraz czekam na okres, jak nie przyjdzie to wtedy wywolanie;(



    #1924893

    nadii

    Zamieszczone przez nelly21
    dzwonilam do gin.wyniki ok

    Super :).

    #1924894

    Anonim

    Nadii a czy Ty potem cos do mnie pisalas jeszcze??
    bo mi sie laptop rozladowal i nie moglam do konca napisac….krowa to byl dopiero poczatek!:P

    #1924895

    nadii

    Zamieszczone przez nelly21
    Nadii a czy Ty potem cos do mnie pisalas jeszcze??
    bo mi sie laptop rozladowal i nie moglam do konca napisac….krowa to byl dopiero poczatek!:P

    Pytałam o twoją nóżkę.

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 27)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close