wyniki badań progesteron, estradiol proszę o pomoc w interpretacji

Czesc,
mam zespół policystycznych jajników,
od tego cyklu brałam clostilbegyt od 3 do 8 dnia cyklu,
moja lekarka kazala mi zbadac w 20 dniu cyklu progesteron i estradiol i lh.

progesteron wyszedl 0,316 ( norma dla fazy lutealnej 1,7- 27)
estradiol wyszedl 56, 37 (norma dla fazy lutealnej 43,8-211)
lh wyszedl 38,1 (norma 1-11,4)
dodam ze prolaktyna i tarczyca sa w normie

co moga oznaczac te wyniki?
czy miałam owulację?
podejrzewam ze oprocz clostilbegyt bede musiała brac pewnie progesteron na podtrzymanie ciąż? bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc, dopiero zaczynam starania, a juz zaczynam miec brak nadziei:(
pozdrawiam

2 odpowiedzi na pytanie: wyniki badań progesteron, estradiol proszę o pomoc w interpretacji

madziorex Dodane ponad rok temu,

Dziwne ze nie masz monitoringu przy clo zapytaj sie lekarza czy nie powinnas. Nie znam sie zupelnie na poc i nie chce glupot nagadac, ale niski progesteron to nie wiem czy owu byla. Lh wysokie jest przed owu, ale nie pamietam do jakich wysokosci w piku lh ktory normalnie jest przed owu , ale wtedy (przed owu) estradiol powinien byc jakies 100-200 na jedno jajo, a jest niski. Ale to w typowym cyklu, a nie przy poc.

agatazzz Dodane ponad rok temu,

no wlaśnie też się dziwie że nie mam monitoringu bo z tego co widzę na internecie to każdy go ma,
miałam przepisane clo na 2 cykle, ale jednak zadzwonie do lekarza i umowie sie na przyszly tydzien zeby pokazac te wyniki, bo bez sensu brac drugi raz clo jak widze ze tu progesteron i lh nie sa w normie,
moze zaleci mi monitoring:)
w każdym razie madziorex dzięki za odp

Znasz odpowiedź na pytanie: wyniki badań progesteron, estradiol proszę o pomoc w interpretacji?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Odradzam
Puszczanie dzieciom bajek typu Hannah Montana
Dzisiaj natknęłam się w TV na tę szmirę, MASAKRA :Boje się: Głupota totalna, drą się, śpiewa, i zachowują się jak to totalne porypańce :Boje się: :Strach:
Czytaj dalej
Leczenie niepłodności
Interpretacja wyników
Pomóżcie mi kobietki w interpretacji wyników mojej [COLOR=#22229C][B][U]koleżanki[/U][/B][/COLOR], która od 2 lat bezskutecznie stara się o dzidzię. Właśnie odebrała cały plik badań, ale nie umie ich zinterpretować, a wizytę u doktorka
Czytaj dalej