wyniki do kiitu…

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 19)
  • Autor
    Wpisy
  • #39332

    ami7

    Taka miałam nadzieję, że cos drgnie po bromergonie, a tu do kitu kompletnie…. odebrałam dzisiaj wyniki badań hormonów:
    3 dc
    – LH – 4,4 mlU/ml (norma 1,1 – 11,6)
    – FSH – 7,14 mlU/ml (norma 2,8 – 11,3)
    – Estradiol – 95,3 pmol/l (norma do 587)

    12 dc (na wykresie ff niby owu…)
    – LH – 6,79 mlU/ml (norma 17-77)
    – FSH 4,73 mlU/ml (norma 5,8 – 21)
    – estradiol – 160 pmol/l (norma 124-1468)

    Czyli z owu nici, prawda???…. o rane jak mi źle… Kochane kobietki, do gina mam termin dopiero za tydzien… poradźcie, jak się wywołuje owu, która gdzieś mi kompletnie uciekła… dziekuję za wszystkie słowa… tak mi dzisiaj potrzebne jest wsparcie… ściskam Was mocno, choć smutno…

    ami7
    mój wykresik

    #514702

    anusia25

    Re: wyniki do kiitu…

    Ami – nie bardzo wiem co Ci powiedzieć. Nie widać wyraźnego piku LH w dniu vu, więc albo to jeszcze nie była ovu, albo już po niej. Jednak FF wskazuje Ci ładny wzrost tempki po ovu więc…. sama nie wiem co myśleć.
    Hm… a robiłaś monitoring?

    Ania

    wykres Ani



    #514703

    Anonim

    Re: wyniki do kiitu…

    ami,
    tak sobie patrzę na Twój wykresik i on taki książkowy, sliczy, a jednak ovu nie ma :(, qrcze to po co my te tempki mierzymy?
    Nie wiem jak wywołać ovu, ale dziewczy pewnie Ci jakoś pomogą
    Trzymaj sie, na pewno niedługo będziesz miała śliczna i owocną 🙂 ovulację :)))
    Buziaczki

    bambamkowe tempki

    #514704

    orange

    Re: wyniki do kiitu…

    Hej Ami,

    Jestem z Tobą myślami…

    Wiesz, w życiu zawsze jest tak, że nawet po najczarniejszej nocy przychodzi nowy dzień…

    Co do wywołania ovu, to może stymulacja ziółkowa?

    Wiem, że tak działa niepokalanek mnisi (vitex agnus castus-owoce) hamuje wydzielanie prolaktyny i tym samym reguluje poziom hormonow plciowych. Stymuluje wydzielanie LH z przysadki mozgowej aktywując owulacje. Jest w stanie wywolac okres u kobiet, u ktorych występują ostre zaburzenia miesiączkowe…….

    Wszystko po konsultacji z lekarzem, ale to zawsze jakieś konkretne wspracie natury 🙂

    Trzymam kciuki mocno, mocno za polepszenie wyników, za piękną ovu i za ten Nowy Dzień !!

    All the best
    Orangetka 🙂

    _________________________________________
    Zaczynamy od maja 🙂

    #514705

    anusia25

    c.d

    Teraz już niczym ovu nie wywołasz jak jej nie było.
    Jak pójdziesz za tydzień do gina, zerknie na Twoje wyniki i na pewno coś zaradzi. Chyba na ovu bierze się Clo jednoczęsnie z monitorowaniem.

    Ania

    wykres Ani

    #514706

    ami7

    Re: wyniki do kiitu…

    Wielkie dzięi Orange… wielkie dzięki… może ginek coś poradzi…. oby Twoje staranka od maja (a może przypadkiem wcześniej) też byłt baaardzo owocne… ściskam

    ami7
    mój wykresik



    #514707

    ami7

    Re: wyniki do kiitu…

    bambamku kochany, ja też już zgłupiałam i nie wiem po co te wykresy… kiedyś mi gin mówił, że one dają informacje tylko „w przybliżeniu”, ale u mnie jakoś tego przybliżenia nie widać… wykresy zawsze miałam takie ładne, więc starałam się kilka miesięcy nie podejrzewając nawet, że mogę nie mieć owu skoro tempka rosła. Dopiero w styczniu zrobilam USG – niby na wszelki wypadek – a tu zero pęcherzyków. I teraz te hormony, które też na owu nie wskazują… więc może owu nie mam juz baaardzo długo. W grudniu, czy listopadzie robiłam hormony LH i FSH niziutko, ale jednak w normie, a tu – masz ci babo placek. Nie mam pojecia. Ubiegły rok mialam okropnie stresuijący – choroba i śmierć mamy – czy jednak możliwe, aby nawet najcięższe przeżycia zablokowały mi tak całkiem owu? Bambamku drogi, dziękuje za ciepłe słowa… myśle o obie bardzo często i bardzo cieplo, trzymaj się cieplutko….

    ami7
    mój wykresik

    #514708

    margaretka

    Re: wyniki do kiitu…

    Hej Ami! Nie z takimi rzeczami radzi sobie medycyna. Tylko trzeba trafic do dobrego ginekologa. MOja kolezanka miala owulacje wywołaną gonalem F, a potem podano jej pregnyl na pekniecie pecherzykow w odpowiednim momencie. Nie wiem czy i Ty potrzebujesz az tak silnych srodkow, ale w razie gdyby nic innego nie pomoglo, zawsze mozna w ten sposob podzialac.
    Dodam dla pocieszenia ze moja kolezanka jest teraz w trzecim miesiacu ciazy!
    Uszy do gory Ami! Bedzie dobrze, tylko trzeba dobrze zdiagnozowac dolegliwosc!!!
    Pozdrawionka!!

    Margaretka
    GG 1754879

    #514709

    ami7

    Re: wyniki do kiitu…

    Anusia, monitoring robiłam w zeszłym cyklu – po owu nie było nawet śladu… tak samo pewno jest i tym razem… Teraz zrobiłam hormony, bo idę do całkiem nowego gina i chciałam mieć komplet wyników… nawet nie sądziłam, że będą takie marne… widzę, że czeka mnie długa walka… dziękuję Ci za dobre słowo… pozdrawiam

    ami7
    mój wykresik

    #514710

    ami7

    Re: wyniki do kiitu…

    Margaretka, … dziękuje, nawet nie wiesz jak strasznie potrzebne były mi takie słowa…. podziałały jak miód…. baaaardzo, baaaardzo Ci dziękuje….

    ami7
    mój wykresik



    #514711

    margaretka

    Re: wyniki do kiitu…

    Ami! Nie ma za co!
    Powiem Ci jeszcze, ze moja kolezanka brala Clo, ale ono na nia wcale nie podzialalo i tylko zmarnowala czas, a po Gonalu F udalo sie za pierwszym razem!
    Mam wielką nadzieję, że u Ciebie też sprawy pójdą tak szybko, jak tylko dogadasz się z ginkiem co do metody działania.
    Nie szczędź kasy na dobrego lekarza! To podstawa!!!
    Na złych wydasz i tak dwa razy tyle, a efektu nie będzie.
    Mocno mocno trzymam za Ciebie kciuki!

    Margaretka
    GG 1754879

    #514712

    Anonim

    Re: wyniki do kiitu…

    ami, dziękuję, ja też o Tobie myślę i trzymam kciuki żeby wszystko Ci się wyjaśniło i tylko pozytywnie. Na pewno będzie wszystko dobrze, a potem już tylko z górki 🙂

    bambamkowe tempki



    #514713

    agahh

    Re: wyniki do kiitu…

    A ja patrzac na to tak widze,ze moze i byla owu tylko bardzo mozliwe byla dosc slaba.W 3 dniu cyklu nie graja hormonki ale w 12 cyklu wyglada tak jak powinno,czyli spadek fsh a wzrost lh.Hmmmmmmm A moze jednak zdecydowac sie w nastepnym cyklu na pelny zestaw hormonkow do badania i moze castagnus??

    wiesiolek.HormeelS.witB.E
    temperaturki aguski

    #514714

    anita200

    Re: wyniki do kiitu…

    Ami,
    muszę Cię sprowadzić do pionu…wyniki które zrobiłaś,musiały byc już po owu…nie ma innej mozliwości,no chyba że…Jest dobry i pewny sposób sprawdzenia czy jest owu-testy owulacyjne.Ja jednak obstawiam,ze owu była.Musisz się pofatygować na USG dokładnie w 12 dc i wtedy zobaczysz co w trawie piszczy.
    Jutro idę na USG-8 dni po owu (tak jak TY) i napisze Ci co u mnie widzieli,pa
    P.S. Nie martw się Ami!

    #514715

    ami7

    Re: wyniki do kiitu…

    Anitko, pisz koniecznie co u Ciebie widzeli na USG… trzymam kciuki, żeby wszystko wygladało prześlicznie… i przpominało maleńka fasolinkę… dziękuje Anitko, za „sprowadzenie mnie do pionu”…

    ami7
    mój wykresik

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 19)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close