Wyniki hormonów z 3 dc – ???

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #85867

    aneczka23

    No to odebrałam, niby w normie, ale może cos powiecie wiecej jako bardziej doświadczone
    FSH – 6,05 mlU/ml (norma: 2,8-11,3)
    LH – 4,45 mlU/ml (norma: 1,1-11,6)
    PRL – 9,33 ng/ml (norma: 1,9-25)
    E2 – 24,1 pg/ml
    TSH – 2,04 mlU/ml (norma: 0,4-4)
    Testosteron – 77,0 ng/dl

    aneczka 24 gg 7543153
    32 cykl

    Edited by aneczka23 on 2007/02/21 21:20.

    #1308219

    aneczka23

    Re: Wyniki hormonów z 3 dc – ???

    Bambamku bardzo Ci dziekuje, jednak mysle ze stosunek LH/FH mam 0,74 a „W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5.

    o reszte spytam napewno dzis na wizycie, jesli dotrwam…jeśli przeżyję….i jesli nie umre dam znać

    Edited by aneczka23 on 2007/02/26 12:46.



    #1308220

    Anonim

    Re: Wyniki hormonów z 3 dc – ???

    wiesz Aniu nad czym się zastanawiam? nad stosunkiem fsh/lh … powinno wynosić 1, a u Ciebie tak nie jest. Nie znam sie za bardzo na E2 i nie wiem jaki powinien być wynik testosteronu na poczatku cyklu … ale zapytaj o to co Ci napisałam

    #1308221

    Anonim

    Re: Wyniki hormonów z 3 dc – ???

    wiesz co wzięłam właśnie kalkulator i wyszło 1,35 to chyba dobrze Przepraszam za wprowadzenie Cię w błąd – matma mi się po prostu kłania

    #1308222

    magdam80

    Re: Wyniki hormonów z 3 dc – ???

    Aniu, pewnie juz byłas u lekarza i juz wszystko wiesz, ja moge tylko napisać cos od siebie, czego sie nauczyłam na podstawie moich wyników. Wydaje mi się ze FSH masz b. dobre i estradiol tez(jeżeli jest niski na początku cyklu to wtedy podobno moga byc lepsze wyniki stymulacji, a u Ciebie taki jest), tylko ten testosteron troche za wysoki, bo z tego co pamiętam to górna granica jest ok 80.A słyszałam ze najlepiej zeby byl sporo niższy. Ale ja mam jeszcze większy niż Twój i jakos tam reaguje na clo.
    Mam nadzieję ze Cie nie wprowadziłam w bład, no bo tak poza tym że sama jestem chora to z medycyna mam niewiele wspólnego 🙂

    #1308223

    aneczka23

    Re: Wyniki hormonów z 3 dc – ???

    Dziekuje bardzo za twoja interpretacje, jesli chodzi o wyniki, ginio był z nich zadowolony, nastepnych narazie mam nie robić, zobaczymy jak moj organizm zareaguje na cło, ten cykl biore cyclo-progynove na odbudowanie cyklu (bo obraz z usg wygladał na 5dc a u mnie juz 13), a potem zobaczymy, jesli chodzi o testosteron, ginio stwierdził ze moze aka moja uroda i moge miec w genach, bo zbednego owlosienia nie mam i jakiejs meskiej budowy ciala rowniez,
    Trzymam kciuki aby Twoje leczenie szybko przynioslo efekty – wiadome oczywiscie

    Ania – 32 cykl

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close