Żeberka z miodem

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #92696

    nikeewa

    Posypane żeberka przyprawą do żeberek układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cebulą pokrojoną w pół krążki, polewamy sosem (musztarda + keczup + miód). Na koniec podlewamy oliwą, przykrywamy i do piekarnika aż będą miękkie. Ja średnio piekę niecałe 2 godziny w temp. 200 stopni. Palce lizać.

    #1773238

    nadii

    Wypróbuję, bo uwielbiam żeberka.



    #1773239

    nikeewa

    Smakowały??? Ktoś się pokusił???

    #1773240

    nadii

    Ja będę robiła w sobotę :). Nie omieszkam opisać wrażeń smakowych.

    #1773241

    nadii

    Robiłam, ale zmodyfikowałam przepis, bo ja nigdy nie umiem się pohamować i dodaję dużo różnych składników :D.

    Marynata:
    ocet Balsamico di Modena
    sos sojowy
    miód
    musztarda
    tabasco
    sos Worcestershire
    pokruszona laska cynamonu
    troszkę oleju

    Marynowałam całą noc. Potem piekłam w piekarniku przez godzinę, pod przykryciem, w 200 st.
    Następnie odkryłam, polałam troszkę ketchupem i włączyłam funkcję grill. Dosłownie 10-15 min i były rumiane i chrupiące.
    Mój W powiedział, że wyglądają jakby były przygotowane do zdjęcia do gazety kulinarnej :D. A smakowały jeszcze lepiej :).

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close