Zupa paprykowa

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #82097

    eliz

    Dla mnie bomba!
    Składniki:
    ok 1/2 litra bulionu (może być z kostki)
    litr soku pomidorowego
    4 czerwone papryki (średniej wielkości)
    zielony ogórek (duży)
    filet z kurczaka
    śmietana lub jogurt naturalny,
    sól, pieprz, tymianek (może być suszony)

    Do bulionu należy wlac litr soku pomidorowego i zagotować. Do tego dodajemy pokrojoną w paski paprykę i startego na tarce (duże oczka) ogórka. Gotujemy, aż wrzywa będą miękkie.
    Filet z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać do zupy i całość chwilę gotować. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem (ja dodaję też bazylię i oregano). Podprawić śmietaną lub jogurtem.
    Smacznego!

    Ela i grudniowa córeczka

    #1155374

    ewike

    Re: Zupa paprykowa

    brzmi bardzo zachęcająco, muszę szybko wypróbowac póki sezon

    Przemek Milena (07.04 11.05)

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close