No właśnie, od dawna mnie to gryzie – czy serki tego typu są z kwaśnego mleka? chyba nie – wydaje mi się (może źle mi się wydaje 😉 że w składzie jest zwykłe mleko w proszku. A przecież najpierw podajemy dziecku przetwory z mleka kwaśnego (kefiry, jogurty, twaróg) – dopiero potem mleko słodkie.
Dotyczy to też niektórych jogurtów.
Trochę jestem zakręcona jak czytam skład takich jogurtów czy serków. Jak to właściwie jest? Czy ktoś światły mógłby mi to, prostej kobiecie, wytłumaczyć? 😉
Kinga i Łucyjka (10 m-cy)
1 odpowiedzi na pytanie: Danonki – jeszcze
Re: Danonki – jeszcze
Tak na prawdę to sama nie wiem jak podejść do kwestii nabiału dla synka. Danonki są teoretycznie od 3 latek, no ale czy te dorosłe sa lepsze?
Pytałam o to dziewczyn na innym forum zajrzyj,
Ania i Bartuś (26.04.2004)
Znasz odpowiedź na pytanie: Danonki – jeszcze