Działa!
Skuteczna niesamowicie – sprawdziłam 😀
Jeśli ktoś (dorosły lub dziecko) ma problemy z trawieniem owoców (wzdęcia, bóle brzucha, dyskomfort) powinien je… posłodzić 🙂
Zwykłym cukrem.
To rada lekarza gastrologa, fachowca od nietolerancji cukrów 🙂
Beata i Ptysia (30.01.03)
2 odpowiedzi na pytanie: metodę poprawiającą trawienie owoców :D
Re: metodę poprawiającą trawienie owoców 😀
ja czytałam, że ze względu na fermentację najlepiej pół godziny przed posiłkiem zjeść owoc, a juz najlepiej to rano na czczo (np. montignac tak sugeruje)
a czy ten gastrolog nic przypadkiem nie mówił, co najlepsze dla malucha na zatwardzenia? 🙂
Beata&Patryk(03.03.03)
Re: metodę poprawiającą trawienie owoców 😀
Nie mówił, bo nie pytałam 😉
Ale z doświadczenia wiem, że siemię lniane i duuuuuuużo picia 🙂
W moim przypadku pora jedzenia nie miała żadnego znaczenia – zawsze było źle 😀
Fermentacja jest właśnie skutkiem kiepskiego wchłaniania fruktozy.
Podobno upośledzone wchłanianie fruktozy jest bardzo pospolitą przypadłością.
Fruktoza lepiej wchłania się w obecności glukozy.
A cukier to fruktoza+glukoza.
Ale ten sposób zdecydowanie nie pasuje do MM.
I pewnie dlatego Montignac o nim nie wspomina 😉
Beata i Ptysia (30.01.03)
Edited by Figa123 on 2005/01/21 23:54.
Znasz odpowiedź na pytanie: metodę poprawiającą trawienie owoców :D