pomocy! krem tortowy z bitej smietany

Postów wyświetlanych: 13 - od 1 do 13 (wszystkich: 13)
  • Autor
    Wpisy
  • #97023

    kantalupa

    mam smietane do ubicia, mam zelatyne
    i co dalej?
    pomozcie, prosze (galaretki nie mam, nie moglam nigdzie znalezc, niestety…)

    #2184443

    bastet

    napisze jak ja to robie 😉

    zelatyne (tak ok 2-3 lyzeczek) rozpuszczam w cwierc szklanki goracej wody (tak zeby grudek nie bylo)
    Studze i kiedy zelatyna jest juz taka „zelowata”, na granicy zastygniecia, wlewam do wczesniej ubitej smietany. Mieszam, smietane wrzucam na ciasto i do lodowy 🙂



    #2184444

    kantalupa

    Zamieszczone przez cher
    napisze jak ja to robie 😉

    zelatyne (tak ok 2-3 lyzeczek) rozpuszczam w cwierc szklanki goracej wody (tak zeby grudek nie bylo)
    Studze i kiedy zelatyna jest juz taka „zelowata”, na granicy zastygniecia, wlewam do wczesniej ubitej smietany. Mieszam, smietane wrzucam na ciasto i do lodowy 🙂

    dzieks, to juz mam jasnosc:)

    #2184445

    kiara

    robie tak jak cher.
    tylko zebys nie dodala za malo zelatyny.

    #2184446

    ciapa

    dla mnie połaczenie biites smietany i zelatyny to abstrakcja.
    Jeszcze nigdy mi nie wyszło, zawsze się zwazy 🙁

    #2184447

    kiara

    Zamieszczone przez ciapa
    dla mnie połaczenie biites smietany i zelatyny to abstrakcja.
    Jeszcze nigdy mi nie wyszło, zawsze się zwazy 🙁

    ciapa, jak to mozliwe?
    ubijasz zomna kremowke, dodajesz do niej zimna zelatyne(ja nie czekam, az bedzie zawiesista), ubijasz chwile zeby sie polaczylo (mikserem doslownie kilka sekund), wlewasz na ciacho wsio:)



    #2184448

    ciapa

    Zamieszczone przez kiara2003
    ciapa, jak to mozliwe?
    ubijasz zomna kremowke, dodajesz do niej zimna zelatyne(ja nie czekam, az bedzie zawiesista), ubijasz chwile zeby sie polaczylo (mikserem doslownie kilka sekund), wlewasz na ciacho wsio:)

    No niby wsio a mi cholera nie wyjdzie.
    W żelatynie robia mi sie grudki jak wystyga 🙁
    A śmietana lądowała juz 4 razy do kibelka, poddałam sie i nawet nie próbuję:Hmmm…:

    #2184449

    ewike

    Można dodać sok z ananasa i cytrynę jak w tym przepisie

    #2184450

    kiara

    Bo zelatyne trzeba baaaardzo dobrze rozpuscic. Ale pewnie tak robisz, wiec nie wiem czemu Ci nie wychodzi?
    Musis smietanfix dodawac:)

    #2184451

    kantalupa

    dzienks jeszcze raz, zrobilam, chyba dalam za duzo zelatyny, ,krem taki, ze nim mozna czlowieka zabic, ale sie przynajmniej kupy trzyma
    najwyzej otruje wspolpracownikow;)



    #2184452

    joannar

    Polecam krem tortowy na bazie bitej śmietany z dodatkiem czarnej lub białej czeolady 😉 I nie trzeba żelatyny 😀 Czyli coś dla Ciapki 😀

    #2184453

    kiara

    Zamieszczone przez JoannaR
    Polecam krem tortowy na bazie bitej śmietany z dodatkiem czarnej lub białej czeolady 😉 I nie trzeba żelatyny 😀 Czyli coś dla Ciapki 😀

    a kurcze, zapomnialam o bitej smietanie z czekolada, a mam przepis na to.
    Jeju, chyba z 10 ciast upieke na swieta, taki mam slinotok na ciacha :Wow!:



    #2184454

    kantalupa

    no i zjedzony, slaby wyszedl ten tort, ale jakos zszedl ze stolu, wiec nie tak zle;)
    dzieki za inspiracje i w ogole!

Postów wyświetlanych: 13 - od 1 do 13 (wszystkich: 13)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close