Szukam przepisów na "męskie" sałatki

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)
  • Autor
    Wpisy
  • #95740

    jaewa

    Jutro mam gości i brak czasu na cokolwiek. Dlatego zamiast szykować kilka różnych różności chciałabym zrobić tylko ze 2 sałatki np z kabanosem czy jakimś mięskiem. Widziałam ostatnio w jakiejś gazecie sałatkę z kabanosem, ale nie mogę teraz znaleźć, szukałam czegoś w necie, ale nic szczególnego mi nie wpadło w oko.

    Chodzi o to, żeby te sałatki nie były tylko dodatkiem tylko żeby można się było nimi najeść. No wiecie, żeby chłopy się też najadły. Może znacie coś takiego sparwdzonego?

    #2057209

    czarna111

    polecam
    1. warstwowo
    gyros
    cebulka
    kukurydza lub fasola czerwona
    kapusta pekińska
    majonez na wierzch (można wrzucić też między warstwy)

    dużo mięska i dużo kapusty:D

    2. czerwona
    jajka
    buraczki konserwowe kostka
    czerwona fasola
    cebula (fajnie też czerwona)
    majonez, sól pieprz
    fajny ma kolor po wymieszaniu, roboty mało

    3. szybka
    ananas w kostce z puszki
    fasola czerwona
    czosnek (według uznania)
    żółty ser (kostka lub potrzeć)
    pieprz, majonez
    smaczna, inna, a roboty tez mało



    #2057210

    jaewa

    Mam buraczka w słoiczku to zrobię taką 🙂 No i kebabowa zawsze się przecież sprawdza (zapomniałam o niej). A ja znalazłam w necie taką (uparłam się na kabanosa bo mam paczkę w lodówce):
    2 czerwone papryki, pętko kiełbasy (może być więcej), słoik ogórków korniszonych (najlepiej malutkich, lepiej się kroją), 2 cebule (czerwone lub zwykłe), pęczek pietruszki, pół paczki makaronu ryżowego, majonez, przyprawy: sól, pieprz, chili w proszku

    #2057211

    kasia

    może być coś takiego, niezbyt wykwintne, ale pożywne:
    boczek wędzony i cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy,
    ziemniaki gotujemy i kroimy w kosteczkę (ja kroje od razu przed gotowaniem),
    mieszamy razem z boczkiem i cebulką, dodajemy posiekany szczypiorek i sos (majonez, sok z cytryny, sól, pieprz, ja dodaję też troszeczkę musztardy)

    i jeszcze druga też ziemniaczana:
    ziemniaki w kostkę, jajka w kostkę, cebulka, tuńczyk w oleju – z olejem, sól, pieprz

    #2057212

    Anonim

    makaronowa:swiderki,duuuuzo czosnku startego,papryka konserowa w kostke,korniszon w kostke,ser zolty najtanszy w kostke,kukurydz niekoniecznie w kostke,majonez et voila!syta jak malowanie!zrobilam dla kolegi na prezent urodzinowy,2 miski,tak mu smakowala,ze 1 miske schowal tylko dla siebie na balkonie…i zapomnial;-)ale naprawde jest PYCHA

    #2057213

    gruszki

    Zamieszczone przez czarna111
    polecam
    1. warstwowo
    gyros
    cebulka
    kukurydza lub fasola czerwona
    kapusta pekińska
    majonez na wierzch (można wrzucić też między warstwy)

    dużo mięska i dużo kapusty:D

    robie podobną, tylko dodaje jeszcze paprykę czerwoną, pomidora i między warstwy pikantny keczup i sos czosnkowy.



    #2057214

    aborka

    a ja polecam taką troche bardziej wykwintną
    rukole podsmazam na masle lub oliwie z czosnkiem. do tego wrzucam makaron. jak sie ogrzeje to do miski i do tego co kto lubi – feta, oliwki, pomidory suszone i kabanos lub salami( tez moze byc podpieczone). Mozna dac pomidory kolktailowe w połówkach.
    Na wigilie robiłam z kabanosami z łososia.

    #2057215

    kasia

    Zamieszczone przez aborka
    a ja polecam taką troche bardziej wykwintną
    rukole podsmazam na masle lub oliwie z czosnkiem. do tego wrzucam makaron. jak sie ogrzeje to do miski i do tego co kto lubi – feta, oliwki, pomidory suszone i kabanos lub salami( tez moze byc podpieczone). Mozna dac pomidory kolktailowe w połówkach.
    Na wigilie robiłam z kabanosami z łososia.

    to mi smaku narobiłaś…

    #2057216

    ciapa

    Zamieszczone przez aborka
    a ja polecam taką troche bardziej wykwintną
    rukole podsmazam na masle lub oliwie z czosnkiem. do tego wrzucam makaron. jak sie ogrzeje to do miski i do tego co kto lubi – feta, oliwki, pomidory suszone i kabanos lub salami( tez moze byc podpieczone). Mozna dac pomidory kolktailowe w połówkach.
    Na wigilie robiłam z kabanosami z łososia.

    ooo a ja chodze i chodze koło tych/tej rukoli w sklepie i sie zastanawiam do czego to wykorzystać. A makaron jaki?
    Spróbuje 😀

    #2057217

    aborka

    Zamieszczone przez ciapa
    ooo a ja chodze i chodze koło tych/tej rukoli w sklepie i sie zastanawiam do czego to wykorzystać. A makaron jaki?
    Spróbuje 😀

    ja akurat miałam taki fajny – długie spagetti a włąściwie taka cienka i długaśna rureczka i to jeszcze w postaci świderka. Wygląda bardzo dekoracyjnie tylko trzeba połamac bo takie długie trudno sie je. pewnie moze byc kazdy rodzaj.
    a z rukoli to robie tez sałatki na zimno – (sałata, pomidor, feta) i naleśniki nadziewałam – rukola, tuńczyk ser żółty, pomidor i to na ciepło)



    #2057218

    ciapa

    Zamieszczone przez aborka
    ja akurat miałam taki fajny – długie spagetti a włąściwie taka cienka i długaśna rureczka i to jeszcze w postaci świderka. Wygląda bardzo dekoracyjnie tylko trzeba połamac bo takie długie trudno sie je. pewnie moze byc kazdy rodzaj.
    a z rukoli to robie tez sałatki na zimno – (sałata, pomidor, feta) i naleśniki nadziewałam – rukola, tuńczyk ser żółty, pomidor i to na ciepło)

    sałatka pyszna, polecam

    #2057219

    anies

    Zamieszczone przez czarna111
    polecam
    1. warstwowo
    gyros
    cebulka
    kukurydza lub fasola czerwona
    kapusta pekińska
    majonez na wierzch (można wrzucić też między warstwy)

    dużo mięska i dużo kapusty:D

    ja do gyrosowej robie specjalny sos
    ok
    1 łyzka musztardy
    4 łyżki keczupu
    1 słoik majonezu mały
    1 smietana słodka mała
    czosnek granulowany do smaku – sporo

    i jeszcze ogórka do sałatki – konserwowego

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close