Adresy klinik i ich opinie

@ Centrum Leczenia Niepłodności “Ab-Ovo”

Adres: ul. Bociania 6
20-542 Lublin
Telefon: (81) 527 71 36 , 527 71 37
Fax: (81) 527 71 36
E-mail: [email]info@ab-ovo.pl[/email]

Rejestracja wizyt i informacja od poniedziałku do piątku w godzinach od 11:00 do 19:00

@ Centrum Leczenia Niepłodności “Vital Medica”

Adres: ul. Kopanina 13
60-649 Poznań
Telefon: (61) 830-93-46
Fax: (61) 830-93-49
E-mail: [email]info@vitalmedica.pl[/email]

@ Centrum Leczenia Niepłodności Ferti-Med – Bielsko-Biała

Adres: Plac Wolności 10 III piętro
43-300 Bielsko-Biała
Telefon: 0 665 920 315
E-mail: [email]info@ferti-med.com[/email]

Diagnostyka i leczenie chorob niepłodności w ścisłej kooperacji z niemieckim Centrum Ferti-Med Bochum

@ Centrum Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej PROVITA

Adres: Żelazna 1
40-851 Katowice
Telefon: (32) 359 09 27
Fax: (32) 359 09 27
E-mail: [email]poczta@klinikanieplodnosci.pl[/email]

@ Centrum Leczenia Niepłodności Małżeńskiej “Kriobank”

Adres: ul. Stołeczna 11
15-879 Białystok
Telefon: (85) 744-13-78 , 742-10-56
Fax: (85) 744-13-78
E-mail: [email]klinika@kriobank.pl[/email]

@ Centrum położniczo-ginekologiczne BOCIAN

Adres: Akademicka 26
15-267 Białystok
Telefon: (85)744-77-00 602 636 656
Kierownik: dr n med.G.Mrugacz, mgr P.Pietrewicz
[email]centrum.bocian@neostrada.pl[/email]

@ Centum Ginekologiczno-Położnicze

Adres: ul. Waleniowa 24
Bydgoszcz
Telefon: (52) 34 90 645 , 34 90 630

@ Dolnośląskie Centrum Ginekologiczne

Adres: Krynicka 22/1a
50-555 Wrocław
Telefon: 071 336 01 37

@ dr Wojciech Gontarek – diagnostyka i leczenie niepłodności

Adres: Odolanowska 40/44
91-012 Łódź Telefon: (42) 6530916
Fax: (42) 6530916
[email]gabinet@nieplodnosc.info[/email]

diagnostyka i leczenie niepłodności , badania hormonalne, badanie nasienia, oznaczanie ASA, badanie na obecnośc Chlamydiia trachomatis, USG , techniki wspomaganego rozrodu.

@ FCH Fertility Center Hamburg

Adres: Speersort 4
20095 Hamburg
Telefon: 0049-40-30804400
[email]fch@kinderwunsch-hamburg.de[/email]

@ Fertility Center Berlin
(Berlińskie Centrum Leczenia Niepłodności)

Adres: Spandauer Damm 130
14050 Berlin
Telefon: +49 (30) 3035-49 37
[email]info@fertilitycenter-berlin.de[/email]

Latwy dojazd z autostrady i dworca Berlin Zoo; Pomoc polskiej psycholog

@ FERTILITY CLINIC
Polsko-Amerykańska Klinika Płodności i Chorób Kobiecych

Adres: Pl. Szczepański 3
31-001 Kraków
Telefon: (12) 422 57 74 , 422 56 84
Fax: (12) 422 56 84

@ Gabinet Lekarski ANTRUM Stanisław Horák Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Adres: ul. Łużycka 64
41-902 Bytom Telefon: (32) 281 44 02
[email]info@antrum.pl[/email]

@ Klinika Leczenia Niepłodności Gameta Szpital Łódź

Adres: Ul. Rudzka 34/36
95-030 Rzgów Telefon: (42) 645 77 77
Fax: (42) 645 76 00

@ Centrum Zdrowia Gameta Gdynia
ul. Derdowskiego 7
81-369 Gdynia
tel.: /+48/ 058 664 25 25,
fax: /+48/ 058 664 25 26

@ Centrum Zdrowia Gameta Kielce
ul. Kościuszki 11
25-310 Kielce
tel.: /+48/ 041 369 55 55,
tel.: /+48/ 041 369 55 50,
fax: /+48/ 041 344 49 33

@ Klinika Leczenia Niepłodności Gameta Szpital
Ul. Rudzka 34/36
95-030 Rzgów

@ Gemeinschaftpraxis NOVUM
Adres: Akazienallee 8-12
45127 Essen (Niemcy) Telefon: 0201 294 290
Fax: 02012942914
[email]info@ivfzentrum.de[/email]

@ GMW EMBRIO

Adres: 1 Maja 9/46-47
45-068 Opole Telefon: (77) 4538166
Fax: (77) 4538166
[email]gmw@invitrogmw.pl[/email]

Inne informacje: diagnostyka i leczenie niepłodności, badanie nasienia, USG, kolposkopia, histeroskopia, kriokonserwacja nasienia i zarodków, techniki wspomaganego rozrodu IUI, AID, AIH, zapłodnienia pozaustrojowe ICSI,

@ GRAVIDA-Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności

Adres: ul.Jasna 6a
09-400 Płock Telefon: (24) 266 89 42 , 506 143 643
[email]gravida@gravida.prv.pl[/email]

@ GYNEMED

Adres: Szczanieckiej 6
Łódź Telefon: (0-42) 645 92 75

@ II Katedra i Klinika Ginekologii Operacyjnej Akademii Medycznej

Adres: Jaczewskiego 8
20-954 Lublin
@ INVIMED P – Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: ul. Szelągowska 29/4
61-626 Poznań
Telefon: (61) 826 70 40 , 826 70 44
Fax: (61) 82-68-392
[email]poznan@invimed.pl[/email]

Inne informacje: Kompleksowa diagnostyka i leczenie niepłodności. Badania prenatalne.

@ InviMed W – Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: Bulwar Ikara 16
Wrocław Telefon: (071) 79 50 600 , 79 50 888
[email]invimed@invimed.pl[/email]

@ InviMed
Europejskie Centrum Macierzyństwa

Adres: ul. Rakowiecka 36
02-532 Warszawa
Telefon: (22) 606 37 00
Fax: (22) 646 68 74
[email]invimed@invimed.pl[/email]

@ Katedra i Oddział Kliniczny Położnictwa i Ginekologii

Adres: Batorego 15
41-902 Bytom
Telefon: (0-32) 786 15 36
Fax: (032) 786 16 47
[email]info@fundacjamacierzynstwo.pl[/email]

@ Katedra Położnictwa i Chorób Kobiecych AM w Bydgoszczy

Adres: ul. Ujejskiego 75
85-168 Bydgoszcz
Telefon: (52) 371 26 36

@ Klinika Ginekologiczno – Położnicza GERMEN Adres: ul. Janowskiego 13
02-784 Warszawa
Telefon: (22) 644 16 00
Fax: (22) 644 16 00
[email]klinikagermen@hotmail.com[/email]

@ Klinika Ginekologii AM w Białymstoku

Adres: ul. Marii Skłodowskiej-Curie 24a
15-276 Białystok
Telefon: (85) 746-83-47

@ Klinika Ginekologii i Położnictwa Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1

Adres: ul. Unii Lubelskiej 1
17-252 Szczecin Telefon: (91) 487 37 55 , 487 60 51

@ Klinika IVF

Adres: al. 29 Listopada 178A
31-236 Kraków
Telefon: (012) 665 37 77
Fax: (012) 665 37 90
[email]info@klinikaivf.pl[/email]

Inne informacje: Klinika oferuje leczenie niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego w pełnym zakresie włączając w to: cIVF, ICSI, AH, PESA, TESE, AIH, AID, bank nasienia (dawcy przebadani w kierunku mukowiscydozy), mrożenie zarodków i nasienia. W przygotowaniu preimplantacyjna diagnostyka genetyczna.

@ Klinika Leczenia Niepłodności NOVOMEDICA

Adres: ul. Ks. N. Bończyka 34
Mysłowice
Telefon: (32) 316 37 71 , (604) 952 503
[email]novomed@ka.onet.pl[/email]

@ Klinika Niepłodności i Endokrynologii Rozrodu Katedry Ginekologii i Położnictwa Ginekologicznego – Położniczego Szpitala Klinicznego

Adres: ul. Polna 33
60-535 Poznań
Telefon: (61) 841 94 12

@ Klinika Rozrodczości i Andrologii AM w Lublinie

Adres: Staszica 16
20-081 Lublin Telefon: (081) 534-97-58

@ klinika Rozrodczości i Położnictwa AM we Wrocławiu

Adres: Dyrekcyjna 5/7
50-528 Wrocław
Telefon: 071 33 44 118

@ Klinika Rozrodczości Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki

Adres: ul. Rzgowska 281/289
93-338 Łódź Telefon: (42) 271 14 11 , 271 12 22
[email]iczmp@iczmp.edu.pl[/email]

@ MEDGYN

Adres: Dąbrowskiego 20
Białystok
Telefon: (85) 652 20 25
[email]medgyn@medgyn.pl[/email]


@ Medicor Klinika macierzyństwa w Rzeszowie

Adres: Jabłońskiego 2/4
35-068 Rzeszów
Telefon: 17/ 852-61-58
Fax: 17/ 857-58-32
[email]macierzynstwo@medicor.med.pl[/email]

klinika wykonuje wszystkie badania na miejscu

@ NZOZ “Salve”

Adres: ul. Andrzeja Struga 3
90-420 Łódź Telefon: (42) 6335661 , (42)6337801


@ NZOZ INVICTA
Klinika Wspomaganego Rozrodu
Adres: ul. Rajska 10 ( budynek Centrum Handlowego Madison Park)
80-850 Gdańsk Telefon: (58) 763 52 60
[email]invicta@invicta.pl[/email]

Inne informacje: dr Liss 600 430 808
dr. Śliwiński 602 466 270
adres. e-mail: [email]rejestracja.invitro@invicta.pl[/email]

@ NZOZ Mediconcept

Adres: ul. Krzycka 94
53-020 Wrocław
Telefon: (071) 33-99-036
Fax: (071) 33-99-036
[email]klinika@mediconcept.wroc.pl[/email]

@ Ośrodek andrologii Klinicznej Wojsk.Inst.Med.

Adres: ul. Koszykowa 78
00-909 Warszawa
Telefon: 684-56-45

@ Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności “Macierzyństwo” Sp. z o.o. Adres: Białoprądnicka 8
30-221 Kraków
Telefon: 012 415 88 00
Fax: 012 415 88 22
[email]osrodek@macierzynstwo.com.pl[/email]

Inne informacje: Ośrodek prowadzi własny bank nasienia.
Posiada własny szpital ginekologiczno-położniczy z pełnym zapleczem zabiegowym, operacyjnym i laboratoryjnym.
Współpracuje z: Ośrodekiem Psychoterapii i Psychosomatyki (ukierunkowanym na kobiety leczące się z powodu niepłodności, placówkami zagranicznymi (USA) oraz Europejskim Bankiem Krwi Pępowinowej, którego rodowód wywodzi się z Ośrodka.

@ Ośrodek Diagnostyki i Leczenia Niepłodności “MedART” Sp. z o.o.

Adres: Słowiańska
61-664 Poznań
Telefon: (0-61) 820-30-51

@ Ośrodek Leczenia Niepłodności
Klinika Położnictwa i Ginekologii AM w Warszawie

Adres: Pl. Starynkiewicza 1/3
02-015 Warszawa Telefon: (22) 502 14 30
Fax: (22) 502 14 30
[email]klinika_ginpol@poczta.onet.pl[/email]

@ OVUM
Adres: Staszica 14
20-081 Lublin
Telefon: (0-81)5344832
[email]kontakt@ovum.lublin.pl[/email]

@ Polmed

Adres: ul.Partynicka 45
53-031 Wrocław Telefon: 71 339 83 62
Fax: 71 339 83 62
[email]invitro@polak.med.pl[/email]

@ Poradnia Leczenia Niepłodności przy Szpitalu Specjalistycznym nr 2

Adres: ul. Batorego 15
41-902 Bytom
Telefon: (32) 281 71 06 , 281 00 21 do24

@ Poradnia Przyszpitalna Leczenia Rozrodczości i Niepłodności

Adres: powstania Styczniowego 1
81-519 Gdynia
Telefon: 69-98-295
W poradni diagnozuje się przyczyny niepłodności. Wszytkie badania profilaktyczne są refundowane przez NFZ

@ Praxis für Kinderwunschbehandlung

Adres: Nürnberger Str. 35
D91052 Erlangen, Niemcy
Telefon: +49 9131 89 52 0
Fax: +49 91320 54 10
[email]info@ivf-erlangen.de[/email]

Badanie przyczyn, obserwacja cyklu, spermiogram, inseminacja, IVF, ICSI, AH, mrożenie zarodków, poradnia psychologiczna.

@ PRO VIVO

Adres: Jutrzenki 10/6a
20-538 Lublin Telefon: (081) 5277285

@ Prywatna Klinika Położniczo-Ginekologiczna

Adres: Parkowa 6
15-224 Białystok Telefon: 085-732-20-22
[email]klinika.jtomaszewski@wp.pl[/email]

@ Prywatna Praktyka Ginekologiczna

Adres: Rynek Kościuszki 13/13
15-276 Białystok
Telefon: 85-742-45-66
prof. Sławomir Wołczyński

@ Prywatna Przychodnia Leczenia Niepłodności NOVUM

Adres: ul. Bociania 13
Warszawa Telefon: (22) 899-33-22 , (22) 899-33-30
[email]sekretariat@novum.com.pl[/email]

@ Przychodnia Ginekologiczna ARKA

Adres: ul. Królowej Jadwigi 15
Kraków
Telefon: (12) 427 20 20 , (502) 509 560

@ Przychodnia Leczenia Niepłodności przy Szpitalu Bielańskim w Warszawie

Adres: Cegłowska 80
01-809 Warszawa
Telefon: (0-22) 569-03-82

Przychodnia nie realizuje programu IVF

@ Rush University Medical Center

Adres: 1725 West Harrison , suite 408 East
60612 Chicago
Telefon: 312-997-2229
Fax: 312-997-2354

@ Sanatorium REPROMEDA

Adres: Vinicni 235
615 00 BRNO
Telefon: +420-53303060351
Fax: +420-533306350
[email]info@repromeda.cz[/email]

@ VitroLive

Adres: Kasprzaka 2/a
70-074 Szczecin
Telefon: O91 4864345 lub 691776305
[email]info@vitrolive.pl[/email]

Oferujemy pełny zakres konsultacji, metod leczenia i laboratoryjnych badań diagnostycznych. Stosujemy wszystkie metody leczenia niepłodności.

Zachęcam wszystkich do umieszczania swoich opinii na temat klinik leczenia niepłodności.

139 odpowiedzi na pytanie: Adresy klinik i ich opinie

nerinka Dodane ponad rok temu,

Gablysiu, poza lubelskimi klinikami Ab ovo, Ovum, Pro vivo reszta już nie istnieje. A i te kliniki wzięłabym w wielki cudzysłów. Sama chodziłam początkowo do Ovum i nikomu nie poleciłabym tej pseudo instytucji, gdzie wizyty trwają do 5 minut a wszystko odbywa się w biegu i w nastawieniu na wyciągnięcie kasy. Nie polecam nawet wrogowi! O Ab ovo to już wogóle lepiej się nie wypowiadać, tam dopiero jest prowizorka. Pro Vivo? Kolejna porażka. Szczerze mówiąc w Lublinie nie ma gdzie się leczyć, bo to co powstało to trudno nazwać klinikami leczenia niepłodności. W Lublinie brakuje efektywnego leczenia, brakuje specjalistów, jak się trafi dziecko to z przypadku a nie wyniku leczenia. Nie polecam żadnej z wymienionych “klinik”.

kaja26 Dodane ponad rok temu,

Vitrolive w Szczecinie polecam!:)z wiadomych względów!

gablysia Dodane ponad rok temu,

Dziękuję za opinie. O takie informacje nam chodzi. Miejsca które ja odwiedziłam to:
Bytom, Batorego, Poradnia przyszpitalna. Leczyłam się tam w 2003 roku. Za darmo. Ci sami lekarze co w Antrum i Provicie. Dziś wygląda tam troche inaczej. Pierwsza diagnostyka, laparoskopia w szpitalu, część badań na NFZ – posiew nasienia, czy cytologia. Podejście średnio na jeża… już póxniej nie lubiłam tam jeździć, bo czułam się lekko olewana. Wolę zapłacić za wizytę i czuć się naprawde ważna niz zaoszczędzić 60 zł i niczego sie nie dowiedziec.

Antrum.= jak dla mnie miejsce najszybszego kontaktu z moim lekarzem. Wizyta umawiana w ten sam dzień, lub dzień poprzedni. Kameralnie cicho, spokojnie. Nie ma długich kolejek. Badania płatne, wizyta płatna. Skierowanie do szpitala na zabiegi- w pierwszej kolejności – Bytom Batorego, na NFZ. Metody wspomaganego rozrodu- pod wielkim znakiem zapytania…. ponoć mają 16 % skuteczność przy IVF. Cały czas ktoś tam się leczy… skutków nie znam, moze się udają te zabiegi. IUI robiona bez wirowania… na słabym płynie do płukania, przygotowanie nasienia do IUI trwa góra 15 minut. Bardzo słaba skuteczność.

Provita. – Klinika spełnionych marzeń. To tam w końcu ręką tego samego lekarza co w dwóch poprzednich miejscach … udało się. Plusy tej kliniki za wygląd, czystość, sprzęt. Minusy to organizacja, kolejki i tłok. ALe to jest klinika, którą można umieścić w sredniej europejskiej. Czego nie można powiedzieć o dwóch poprzednich.

Lekarz – Anioł spełnionych marzeń- Dr Grzegorz Tomanek.

No… zapraszam do ocen swoich klinik.

alex77 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Gablysia:

Provita. – Klinika spełnionych marzeń. To tam w końcu ręką tego samego lekarza co w dwóch poprzednich miejscach … udało się. Plusy tej kliniki za wygląd, czystość, sprzęt. Minusy to organizacja, kolejki i tłok. ALe to jest klinika, którą można umieścić w sredniej europejskiej. Czego nie można powiedzieć o dwóch poprzednich.

Lekarz – Anioł spełnionych marzeń- Dr Grzegorz Tomanek.

No… zapraszam do ocen swoich klinik.

Ja również oceniam Provitę bardzo pozytywnie. Leczę się u dra Grettki. Małomówny i konkretny. Do pogadania jest dr Mańka. Bardzo fajna jest pani dr Biernat.
Dostępność cały tydzień. Dyżury w sobotę i w niedzielę. Telefon konsultanta, jakby były jakieś nieprzewidziane problemy.
Długo czeka się na pierwszą wizytę, później to juz leci z “siłą wodospadu”.
Miałam podobną ocenę odnośnie niepunktualności i kolejek. Nawet wypomniałam to w Ankiecie załączonej do Umowy.
Zmieniłam zdanie, jak przygotowując się do IMSI bywałam tam często.
Wybaczam im. Spóźnienia wynikaja z niezaplanowanych, tzw. “szybkich” wizyt kobiet w czasie stymulacji. Z wynikami Estradiolu po prostu musza być szybko przyjęte na USG i dr musi podjać decyzję o kolejnym dniu terapii. Drugi powód opóźnień, to punkcja jajników, która musi być o danej godzinie i już. Podobnie jest u urologa, jak pomiędzy pacjentami, wykonuje PESA lub TESA. Zrozumiałam to, jak sama byłam taką pacjentką poza kolejnością :Niepewny:

Pierwsze IMSI. Niestety wczorajsze beta HCG 0,10 i nic z tego. Ale walczę dalej. Szkoda, że muszę odczekać 2 cykle.

ewami Dodane ponad rok temu,

Alex, mam nadzieję, że masz mrozaczki – ostatnio Provita ma niezłe wyniki z criotransferów. A tak poza tym to zgadzam się w 100% z twoją opinią. Tylko ja miałam więcej szczęścia, bo udało się pierwsze IMSI.

orchidea Dodane ponad rok temu,

Bardzo długa jest Twoja lista i nieukrywam ze wszystkich tych gabinetów nie przeczytałam. Ja mogę jedynie powiedzieć o gdańskiej invictie, z której uslug korzystałam i wciąż korzystam mimo iż mieszkam daleko od Trójmiasta. Moje pierwsze doświadczenia z lekarzami miały miejsce w invimed warszawskim u dr. Tomasza Rokickiego. Podczas wywiadu poczułam, iż chyba bardzo mu się spieszy… Jestem dość wrażliwa w tych kwestiach, wiec zrezygnowalam z tej firmy i spróbowałam następną – invictę. To był strzał w dziesiątkę. Wywiad w miłych warunkach i badanie PGD zarodka odkryło przyczynę dlaczego nie mogłam z mężem zajść w ciążę. Dziś ten problem nie istnieje…:Hura!:

orchidea Dodane ponad rok temu,

Sara 22 przede wszystkim gratuluję Ci synka:Kciuki:. Być może coś się zmieniło w tej klinice, bo ze zdziwieniem przeczytałam to co napisałaś . Ja nie leczyłam sie osobiście u pani Sz. ale u pana profesora Ł. i muszę powiedzieć, że USG dopochwowe to miałam na samym początku. Sama z polecenia poszłam do invikty i akurat jestem zadowolona. Pozdarwiam

iwona29 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez orchidea:Bardzo długa jest Twoja lista i nieukrywam ze wszystkich tych gabinetów nie przeczytałam. Ja mogę jedynie powiedzieć o gdańskiej invictie, z której uslug korzystałam i wciąż korzystam mimo iż mieszkam daleko od Trójmiasta. Moje pierwsze doświadczenia z lekarzami miały miejsce w invimed warszawskim u dr. Tomasza Rokickiego. Podczas wywiadu poczułam, iż chyba bardzo mu się spieszy… Jestem dość wrażliwa w tych kwestiach, wiec zrezygnowalam z tej firmy i spróbowałam następną – invictę. To był strzał w dziesiątkę. Wywiad w miłych warunkach i badanie PGD zarodka odkryło przyczynę dlaczego nie mogłam z mężem zajść w ciążę. Dziś ten problem nie istnieje…:Hura!:
A ja wszystkim polecam Invimed i właśnie dra Rokickiego. To właśnie “z jego ręki” mam drugiego synka (po IVF). To jest specjalista z najwyższej półki. Mnie nie chodziło o miłe gesty i uśmieszki, poszliśmy tam z mężem po dziecko! I za pierwszym razem strzał w 10. I dodam, że nawet sławetne nOvum mi powiedziało, że nigdy drugiego dziecka mieć nie będę!

Dodam też, że dr Rokicki był dostępny pod telefonem, a w razie potrzeby podjeżdzałam do kliniki i de facto nie płaciłam za żadne ponadplanowe wizyty (z USG włącznie).

elinka78 Dodane ponad rok temu,

a to ja tak troszkę w obronie nOvum stając zapytam,czemu tak kategorycznie powiedzieli,ze drugiego dziecka nie będzie?(jeśli możesz oczywiście)

salem Dodane ponad rok temu,

gdzie biopsja

Czesc dziewczyny jestem z lublina i chicalam zebyscie mi doradzily gdzie mam sie udac z naszym problemem Chodzi o M i jego plemniczki a wlasciwie ich brak Pierwsze badanie robilismy w abo vo u doktora gasiora nie wiem co wy o nim sadzicie ale na mnie nie wywarl dobrego wrazenia Jak na moj gust to pacjentowi po pierwszym badaniu nie mowi sie ze tragedia i bez dodatkowych badan (bylo tylko badanie nasienia)nie powinno sie mowic ze jedyna szansa na dziecko jest bank nasienia badz adopcja.
Wlasnie powtorzylismy badanie w londynie i wyszlo to samo ludzilismy sie ze cos sie poprawi no ale niestety wiec teraz myslimy o biopsji i tu wlasnie zwracam sie do was z prosba jesli wiecie ktora z lubelskich klinik byla by do tego najlepsza badz znacie jakiegos dobrego specjaliste bede wdzieczna za kazde slowo

nerinka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez salem:Czesc dziewczyny jestem z lublina i chicalam zebyscie mi doradzily gdzie mam sie udac z naszym problemem Chodzi o M i jego plemniczki a wlasciwie ich brak Pierwsze badanie robilismy w abo vo u doktora gasiora nie wiem co wy o nim sadzicie ale na mnie nie wywarl dobrego wrazenia Jak na moj gust to pacjentowi po pierwszym badaniu nie mowi sie ze tragedia i bez dodatkowych badan (bylo tylko badanie nasienia)nie powinno sie mowic ze jedyna szansa na dziecko jest bank nasienia badz adopcja.
Wlasnie powtorzylismy badanie w londynie i wyszlo to samo ludzilismy sie ze cos sie poprawi no ale niestety wiec teraz myslimy o biopsji i tu wlasnie zwracam sie do was z prosba jesli wiecie ktora z lubelskich klinik byla by do tego najlepsza badz znacie jakiegos dobrego specjaliste bede wdzieczna za kazde slowo

jak pisałam powyżej brak słów jeśli chodzi o lekarzy z Lublina

tomaszek Dodane ponad rok temu,

Słyszałem, że mysłowicka Novomedica jest OK. Dopiero idę na pierwszą wizytę więc zobaczymy co z tego wyjdzie, ale słyszałem o nich dobre rzeczy. Dam znać co i jak.

karamelka26 Dodane ponad rok temu,

No ja właśnie tez w novomedice zaczelam się leczyć…. dr. błaszczyk robi na mnie dobre wrażenie….. tyle sie o tej klinice naczytalam, że zaczynam się bać, czy nie wtopie kasy! Tylko, że jak na razie naprawde ok!! Bede zdawać relacje, tylko może nie tu.. założę osobny wątek 🙂

olesia Dodane ponad rok temu,

Czy ma ktos aktualne wiadomości o Invikcie w Gdańsku. Czytałam post z lutego i trochę się przeraziłam – chciałam tam iść.

kocica Dodane ponad rok temu,

Moja bratowa leczy sie w invikcie i jest bardzo zadowolona, zwlaszcza ze wczesniej miala przykre doswidaczenie z gin, laboratorium maja niezle, co sie bardzo liczy, i najwazniejsze piskle juz w drodze 🙂 – cala rodzinka juz nie moze sie doczekac 🙂

mewka Dodane ponad rok temu,

Olesia, ja idę dziś do Invikty na badania, to napiszę coś więcej. Poleciła mi ją koleżanka z pracy, ale nie pamiętam do kogo chodziła. Baśka ma rocznego synka a walczyli o niego 2 lat. Dowiem się i napiszę. Sama też jestem zainteresowana, bo roczek mija i nic.

olesia Dodane ponad rok temu,

i jak w invikcie?

mewka Dodane ponad rok temu,

leczenie niepłodności – Invicta

Witaj Olesia,
w invikcie pierwsze wrażenie całkiem pozytywne. Wstępne badanie i wyjaśnienie jakie badanie trzeba będzie w pierwszej kolejności zrobić. Mają całkiem niezłe laboratorium na miejscu, więc nie będzie trzeba biegać po całym mieście. Mają być tam wprowadzone jakieś promocje i rabaty. Myślę,że warto się tym tematem zainteresować.
Pozdrawiam

kocica Dodane ponad rok temu,

Mewka, a na jakie promocje mozemy liczyc w invikcie i kiedy ma ruszyc taki program?, przydaloby sie pare badan zrobic, a nie mam cierpliowsci na czekanie w zwyklej przychodni

mewka Dodane ponad rok temu,

Adresy klinik i ich opinie

Olesia, i jak byłaś w Invikcie? Baśka chodziła do Łukaszuka Krzysztofa – bardzo polecała. Kocica ja chwilowo musiałam spasować z badaniami, więc proponuje zadzwonić do kliniki i zapytać o konkretne badania. W necie znajdziesz wszystkie namiary. Może akurat się wpasujesz 😉 Ostatnio ja korzystałam z cytologii za 1 zł.

sucherin Dodane ponad rok temu,

Ja polecam provitę w której sie leczę. Potwierdzam co wczesniej juz jest napisane.
Ja najczęściej chodze do dr Biernat. Polecam, spokojna, rozważna, można porozmawiać. Faktycznie w poczekalni zawsze uporczywe kolejki, spóźnienia umówionej wizyty prawie za każdym razem. Przy inseminacji jednak wszystko na czas i bez kolejki.
Obecnie zamierzam w kwietniu rozpocząć procedure in vitro.

oalka Dodane ponad rok temu,

Witam.

Mógłby ktoś polecić dobrego lekarza w Łodzi?

bozenka80 Dodane ponad rok temu,

Ja również ze swojej strony mogę polecić klinikę invicta. Osobiście leczę (leczyłam, bo właśnie mam sześciomiesięczną fasolę w brzuszku) w klinice w Gdańsku, ale słyszałam od koleżanek, że Warszawa też jest bardzo skuteczna i warto tam się udać. Leczyłam się u dr Łukaszuka, gdyby któraś z Was była zainteresowana konkretnym lekarzem.

7st-anger7 Dodane ponad rok temu,

Invicta gdańsk, dr Śliwiński …polecam z całego serca!

7st-anger7 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Sara_22:
Ale musze dodać że podobno laboratorium Invicty jest dobre zwłaszcza pod względem badania nasienia.

noooo…mój małż nie chciał wychodzić :Fiu fiu:

mycha33 Dodane ponad rok temu,

Dr Śliwiński nie pracuje już w gdańskiej Invikcie, podobnie jak dr Czech. Oboje pracują od stycznia 2010r w klinice Gameta w Gdyni

7st-anger7 Dodane ponad rok temu,

ale i tak polecam i śliwińskiego i invicte gdańsk
w gamecie nie byłam

magdalena-30 Dodane ponad rok temu,

Witam serdecznie
Chciałabym was sie doradzić w sprawie wyboru kliniki poniewaz wraz z mężem jesteśmy zainteresowani metodą in vitro (problemem jest z mojej strony i to jest jedyne wyjscia zebym miała dziecko) . Jestem z Kielc wiec sie zastanawiam nad Warszwą, Krakowem, Katowicami. Pomózcie.

Pozdrawiam

alex77 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Magdalena_30:Witam serdecznie
Chciałabym was sie doradzić w sprawie wyboru kliniki poniewaz wraz z mężem jesteśmy zainteresowani metodą in vitro (problemem jest z mojej strony i to jest jedyne wyjscia zebym miała dziecko) . Jestem z Kielc wiec sie zastanawiam nad Warszwą, Krakowem, Katowicami. Pomózcie.

Pozdrawiam

Warszawa nOvum. Dobrzy specjaliści, fachowa opieka i duża skuteczność.

aktyde Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Magdalena_30:Witam serdecznie
Chciałabym was sie doradzić w sprawie wyboru kliniki poniewaz wraz z mężem jesteśmy zainteresowani metodą in vitro (problemem jest z mojej strony i to jest jedyne wyjscia zebym miała dziecko) . Jestem z Kielc wiec sie zastanawiam nad Warszwą, Krakowem, Katowicami. Pomózcie.

Pozdrawiam

Ja również polecam Novum.W zeszłym roku,w listopadzie mieliśmy pierwszą wizytę a dziś jestem w 6 tc 🙂 My mieliśmy IUI i za pierwszym razem się udało choć też bałam się że zakończy się in vitro bo M. miał bardzo słabe chłopaczki.A tak ogólnie o klinice to mogę mówić w samych superlatywach,bardzo mili ludzie,kompetentni.Nasza pierwsza wizyta trwała chyba ponad pół godziny-bardzo dokładny wywiad i dokładne badanie.Mieliśmy mnóstwo badań ale wymagają by u nich na miejscu zrobić tylko badanie nasienia.Resztę badań robi się gdzie chce.Mi trochę udało się zrobić na nfz.Nigdy nie czekaliśmy w kolejce,zawsze luz no i plus że klinika znajduje się zaraz na wjeździe do W-wy nie trzeba długo szukać i kluczyć po mieście.

olesia Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez mycha33:Dr Śliwiński nie pracuje już w gdańskiej Invikcie, podobnie jak dr Czech. Oboje pracują od stycznia 2010r w klinice Gameta w Gdyni

Ja jestem zachwycona dr Śliwińskim z Gamety z Gdyni.
Jestem u niego 2 cykl, na razie bez rezultatów, ale to pierwszy kompetentny lekarz, po roku biegania po różnych konwałach.

magdalena-30 Dodane ponad rok temu,

Dzieki za informacje. Kazda rada jest cenna.
Pozdrawiam :Kciuki:

agnieszkaja Dodane ponad rok temu,

Magdalena_30 wydaje mi się, że najpierw powinniście oszacować koszty. Z CK do Krakowa jest bliżej a musicie się liczyć z częstymi wizytami jak np. monitoring podczas stymulacji.

Ja leczę się w Invimedzie w Warszawie i jestem zadowolona. Moja lekarka jest bardo ciepła i otwarta a ja potrzebowałam właśnie kogoś takiego kto będzie potrafił tez pocieszyć.

magdalena-30 Dodane ponad rok temu,

agnieszkaja
Masz 100% racje ale z tego co czytałam jednak wiekszosc pacjentek poleca Warszawe niz Kraków chociarz wiadomo kazda klinika ma swoich zwolenników jak i przeciwników wiadomo kazdy przypadek jest indywidualny. Chociarz na stronie Invimed znalazłam lekarza z Kielc który prawdopodobnie z nimi współpracuje wiec chociarz badania i dokładny wywiad mogłabym zrobic na miejscu ale wszystkiego jeszcze musze sie dowiedziec. Wtedy koszty napewno by były mniejsze. Więc tak jak pisałam dopiero zbieram informacje i kazda rada jest cenna.

alex77 Dodane ponad rok temu,

Ja mieszkam pod Bielsko-Białą. Pierwszy raz podchodziłam w Katowicach. Drugi raz w Warszawie. Miałam o wiele dalej niż z Kielc i wierzcie mi, warto było. Warszawa okazała się tańsza niż Katowice. 300 km to nie problem.

aktyde Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez agnieszkaja:Magdalena_30 wydaje mi się, że najpierw powinniście oszacować koszty. Z CK do Krakowa jest bliżej a musicie się liczyć z częstymi wizytami jak np. monitoring podczas stymulacji.

Ja leczę się w Invimedzie w Warszawie i jestem zadowolona. Moja lekarka jest bardo ciepła i otwarta a ja potrzebowałam właśnie kogoś takiego kto będzie potrafił tez pocieszyć.

Ja miałam stymulację przed IUI i nikt mi nie kazał jeździć 200km na monitoring do W-wy.Mam swojego lekarza u którego to robiłam a do Novum dzwoniłam gdy była potrzeba.A po za tym z Kielc nie jest tak daleko do W-wy.My z Sandomierza mamy 200km,dojeżdżaliśmy w 3-3,5 godź. na miejsce.

agnieszkaja Dodane ponad rok temu,

edi.pl odbieram trochę Twój post jako atak.
Wszytsko zależy od kliniki, pacjentki, rodzaju protokołu itp… Ja kiedyś mieszkałam w Kielcach i wiem jaka jest droga do Wawy. Chciałam dobrze doradzić.

Magdalena_30 lekarz współpracujący z kliniką to bardzo dobre rozwiązanie. Trzymam :Kciuki:

aktyde Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez agnieszkaja:edi.pl odbieram trochę Twój post jako atak.
Wszytsko zależy od kliniki, pacjentki, rodzaju protokołu itp… Ja kiedyś mieszkałam w Kielcach i wiem jaka jest droga do Wawy. Chciałam dobrze doradzić.

Magdalena_30 lekarz współpracujący z kliniką to bardzo dobre rozwiązanie. Trzymam :Kciuki:

Przepraszam jeśli mój post zabrzmiał jak atak bo tak nie było :)Po po prostu chcę pomóc tak samo jak Ty.Ja min. dlatego doradzam Novum bo nie naciągają człowieka na koszty i idą na rękę.A jak wiadomo w leczeniu niepłodności koszty są ogromne jeśli jeszcze dochodzi do in vitro to przeogromne.U nas zakończyło się na jednej IUI a wszystkie koszty łącznie z kosztami dojazdów wyniosły nas prawie 4 tyś.Skarbonka sięgnęła dna i już się zastanawiałam co dalej.Na szczęście już nie muszę nad tym myśleć i mam nadzieję że długo nie będę musiała.

magdalena-30 Dodane ponad rok temu,

Oczywiście że z Kielc nie jest daleko ani do Warszawy ani Krakowa. Zreszta co sie nie robi zeby zdobyc swoj cel.

dzabastar Dodane ponad rok temu,

Warszawa

Centrum Wspierania Płodności FertiMedica.

strona: fertimedica.pl

Sama chodzę tam do gina, na zabiegi akupunktury i psychoterapię. Dla mnie to świetne miejsce. Jestem ciekawa innych opinii.

Znasz odpowiedź na pytanie: Adresy klinik i ich opinie?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Leczenie niepłodności
Ranking Reaktywacja
[IMG]http://images48.fotosik.pl/3/dbeca17624d91d16.jpg[/IMG] A oto nasze Weterankowe Ciężaróweczki: [CENTER][IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:J0_eUBd-1Qs6aM:http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_175/we_dwoje_1_2264.jpg[/IMg][/CENTER] [B]Samanta[/B] - tp. 28.11.2008 - po 6 latach, 4 ICSI Novum (Warszawa) [IMG]http://bd.lilypie.com/XiP5p2/.png[/IMG] [B]Anius79 [/B]- tp. 29.11.2008 - naturalsik po 2 latach [IMG]http://bd.lilypie.com/BOnQp2.png?r=50b9d63[/IMG] [B]Nerina [/B]- tp. 03.02.2009 - naturalsik po
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
płacz
Witajcie. Mój 4 tygodniowy synek do tej pory jadł i spał. Od killku dni jest bardzo niespokojny. Gdy już zasypia to na rękach odkładany do łóżeczka otwiera oczy i zaczyna krzyczeć:(
Czytaj dalej