bułki z pieczarkami i srem

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #66626

    mamafilipa

    Witam,
    teraz ja bardzo szybkie i dobre wręcz pyszne danie podaje, najlepiej poijać te bułki barszczykiem ja kupuje gorący kubek knnora.
    10 bułek takich zwykłych państwowych koniecznie (nie dmuchanych przypadkiem)
    70 dkg pieczarek
    3 cebulki
    troszke startego sera żółtego na grubych oczkach
    żółty ser w plastrach
    Z każbej bułki odcinamy piętkę na tyle szerokoą aby dwa paluch wlazły ( może innym nawet trzy bo ja mam grube paluchy)
    wydrążamy cały miąsz z bułeczek i zanosimy gołębiom do zjedzenia piętki też
    pieczarki dusimy z cebulką na oliwie aż wyparuje cała woda ( ja odcedzam bo jestem niecierpliwa)
    potem te pieczarki mieszamy ze stratym serem i takim ciepłym farszem napełniamy bułki. Na końcu zaklejamy dziurkę po piętce grubszym plastrem sera żótego. Wkładamy w pionie do foremki najlepiej takiej długiej i wązskiej i zapiwakamy aż ser sie rozpuści a bułki zarumienią. Acha jeszcze ważnie farsz powinien być ciepły bo bułki się szybko palą i zajmuje im tylko chwilkę zarumienienie a farsz nie zdążył by się przegrzać
    smacznego.

    Beata i Filip 19,07,2003

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close