bułki z pieczarkami i srem

Witam,
teraz ja bardzo szybkie i dobre wręcz pyszne danie podaje, najlepiej poijać te bułki barszczykiem ja kupuje gorący kubek knnora.
10 bułek takich zwykłych państwowych koniecznie (nie dmuchanych przypadkiem)
70 dkg pieczarek
3 cebulki
troszke startego sera żółtego na grubych oczkach
żółty ser w plastrach
Z każbej bułki odcinamy piętkę na tyle szerokoą aby dwa paluch wlazły ( może innym nawet trzy bo ja mam grube paluchy)
wydrążamy cały miąsz z bułeczek i zanosimy gołębiom do zjedzenia piętki też
pieczarki dusimy z cebulką na oliwie aż wyparuje cała woda ( ja odcedzam bo jestem niecierpliwa)
potem te pieczarki mieszamy ze stratym serem i takim ciepłym farszem napełniamy bułki. Na końcu zaklejamy dziurkę po piętce grubszym plastrem sera żótego. Wkładamy w pionie do foremki najlepiej takiej długiej i wązskiej i zapiwakamy aż ser sie rozpuści a bułki zarumienią. Acha jeszcze ważnie farsz powinien być ciepły bo bułki się szybko palą i zajmuje im tylko chwilkę zarumienienie a farsz nie zdążył by się przegrzać
smacznego.

Beata i Filip 19,07,2003

Znasz odpowiedź na pytanie: bułki z pieczarkami i srem?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Karmienie
Ile słoiczka podać 5-miesięczniakowi???
Od 1,5 tygodnia zaczęłam dziecku podawać pokarm stały (na razie ze słoiczków). Rozpoczęłam od jabłuszka, brzoskwini i dyni z ziemniakami. Najpierw przez dwa dni podawałam jeden rodzaj słoiczka i obserwowałam
Czytaj dalej
Książka kucharska
przepisy dla mamy karmiącej
Witam! Znacie może jakieś ciekawe przepisy na mamy karmiącej? Małgosia ma 2 tygodnie więc nie chciałabym ryzykować z jedzeniem, ale chętnie zjadłabym jakiś ciekawy obiadek :) Pozdrowionka, Magda z Małgosią [img]http://lilypie.com/baby1/060522/2/16/0/+1/images/obrazek.gif[/img]
Czytaj dalej