dania z frytkownicy – jakie ?

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)
  • Autor
    Wpisy
  • #93965

    teo

    jak w tytule – co robicie i wedlug jakich przepisów – we frytkownicy ?

    czy mozna zrobic zeberka ?
    jak ?

    wszedzie w sieci przepisy albo na skrzydelka albo na piersi ….

    #1861418

    nadii

    Ja uwielbiam pieczarkę panierowaną z frytkownicy.



    #1861419

    kantalupa

    ja nie wiem
    ja nawet nie mam pojecia, jak wyglada frytkownica (dlatego zajrzala do watku, troche w nadzieji, ze sie czegos dowiem)

    ale obok tego nie przjde obojetnia:

    [quote]Zarejestrowany: Dec 2002
    Miasto: dublin 🙂 na zielonej wyspie
    Posty: 5 000 [/quote]

    to chyba okazja warta swietowania, co???

    pozdrowienia!

    #1861420

    teo

    Zamieszczone przez kantalupa
    ja nie wiem
    ja nawet nie mam pojecia, jak wyglada frytkownica (dlatego zajrzala do watku, troche w nadzieji, ze sie czegos dowiem)

    ale obok tego nie przjde obojetnia:

    to chyba okazja warta swietowania, co???

    pozdrowienia!

    o rany – nawet bym nie zauwazyła 🙂
    dzieki magda 🙂

    a frytkownica to taka elektryczna maszyna w ktorej robi sie fryty i inne jedzonko

    #1861421

    dotina

    mysmy dostali frytownicę 7 lat temu i jakos jeszcze ani razu jej nie używaliśmy. frytki robię na patelni a na inne dania tez nie mam pomysłu zbytnio.
    pzdr

    #1861422

    dorotka1

    najdżella kiedys pokazywala batoniki bounty w ciescie nalesnikowym smazone wlasnie w glebokim tluszczu
    nie przepadam za slodyczami ale to chyba moglo byc boskie 😉

    nie mam frytkownicy tak tylko sobie przypomnialam mniammmmmmmmmm



    #1861423

    jaewa

    Ja robiłam tylko:
    – frytki
    – udka (z braku czasu tylko zwykła grillowa przyprawa)
    – skrzydełka w panierce (podawałam niedawno przepis)
    – pyzy z mięsem. Za namową koleżanki (ona we frytk. robi też kopytka) próbowałam, wyszły fajne chrupiące do jedzenia łapkami, ale przy otwieraniu frytkownicy nastąpił wybuch 1 sztuki i już mi się odechciało robić powtórki z pyzami. Chyba że spróbuję zwykłe bez nadzienia.

    #1861424

    viccy

    mam frytkownicę od lat kilkunastu (obecnie eksploatuję już drugą) ale robie przeważnie tylko frytki (ze względu na duzą ilość tłuszczu wchłaniającą się podczas pieczenia).
    Ale można zrobić chipsy z marchewki (obraną marchew w cieniutkie talarki i do goracego tłuszczu), podobno z innych warzyw tez takie chipsy są smaczne, ale osobiście tylko z marchewki robiłam.
    No i jeszcze chruściki faworki – starodawny przepis, ale nam od czasu do czasu bardzo smakuje.

    I jeszcze jedna i to b. ważna uwaga. Nie nastawiaj nigdy tłuszczu (oleju) na większą temp. niż 175 st., bo podobno jest to magiczna granica temperatury po której olej może robić się rakotwórczy.

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close