E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #7763

    piciu

    E2=29,33 pg/ml
    LH=2,43 mIU/ml
    FSH=5,67 mIU/ml
    Takie poziomy ma moja żonka.
    Badanie robione w 3 dniu cyklu.
    Nie wiem co to za hormony i jak te poziomy mają się do statystyk.

    #136318

    krzysiek

    Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

    Witaj.
    Poszukiwane przez ciebie normy (jeśli nic nie pokopałem) to:

    LH
    Faza folikularna 2,4 – 12,6
    Faza owulacyjna 14,0 – 95,6
    Faza lutealna 1,0 – 11,4

    FSH
    Faza folikularna 3,5 – 12,5
    Faza owulacyjna 4,7 – 21,5
    Faza lutealna 1,7 – 7,7

    Estradiol
    Faza folikularna 24,5 – 195
    Faza owulacyjna 66,1 – 411
    Faza lutealna 40,0 – 261

    Krzysiek (mąż)
    GG: 2099638



    #136319

    piciu

    Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

    tak te normy też są na wynikach badań; ale co to za hormony i w którą stronę przechyły w normach są lepsze (niedobór czy nadwyżka)?

    #136320

    iwona26

    Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

    omówienie wyników hormonów znajdziesz na stronie . Jak na mój gust niezbyt dobry jest stosunek LH do FSH, powinno być 1:1. Taki stosunek jak ma Twoja żona może wskazywać na PCO. Może ale nie musi tak być.

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close