E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

E2=29,33 pg/ml
LH=2,43 mIU/ml
FSH=5,67 mIU/ml
Takie poziomy ma moja żonka.
Badanie robione w 3 dniu cyklu.
Nie wiem co to za hormony i jak te poziomy mają się do statystyk.

3 odpowiedzi na pytanie: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

krzysiek2002-03-30 22:51:02

Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

Witaj.
Poszukiwane przez ciebie normy (jeśli nic nie pokopałem) to:

LH
Faza folikularna 2,4 – 12,6
Faza owulacyjna 14,0 – 95,6
Faza lutealna 1,0 – 11,4

FSH
Faza folikularna 3,5 – 12,5
Faza owulacyjna 4,7 – 21,5
Faza lutealna 1,7 – 7,7

Estradiol
Faza folikularna 24,5 – 195
Faza owulacyjna 66,1 – 411
Faza lutealna 40,0 – 261

Krzysiek (mąż)
GG: 2099638

piciu2002-04-01 14:30:15

Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

tak te normy też są na wynikach badań; ale co to za hormony i w którą stronę przechyły w normach są lepsze (niedobór czy nadwyżka)?

iwona262002-04-04 19:47:34

Re: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki?

omówienie wyników hormonów znajdziesz na stronie [Zobacz stronę]. Jak na mój gust niezbyt dobry jest stosunek LH do FSH, powinno być 1:1. Taki stosunek jak ma Twoja żona może wskazywać na PCO. Może ale nie musi tak być.

Znasz odpowiedź na pytanie: E2; LH; FSH jak powinny wyglądać wyniki??

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oczekując na dziecko
Aktywne dziecko
hej, dziś mija 27 tydzień ciaży a moja córeczka wykazuje się wielką ruchliwością. czasami wydaje mi się jakby chciała już zobaczyć świat, tak nisko ja czuję - czy to
Czytaj dalej
Leczenie niepłodności
bylam w ciazy:(
Czesc wam. Dlugo mnie nie bylo, ale mam co opowiadac. 8 tygodni temu mialam transfer... i co, bylam w ciazy:) Hcg roslo ladnie!!!! 17 dni po transferze dostalam krwawien i wyladowalam w szpitalu,
Czytaj dalej