jak robicie pieczarkowa ?

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #46761

    onka

    macie jakies sprawdzone przepisy ?
    nigdy jeszcze nie robilam a chetnie bym zjadla .
    z gory dzieki 😉

    onka & ;18.08.03

    #605782

    mery

    Re: jak robicie pieczarkowa ?

    Ja robię w szybki i łatwy sposób. Najpierw nastawiam garnek z wodą i jarzynami czyli marchew, pietruszka, seler oraz Vegeta. Do drugiego garnka daję margarynę i obrane oraz pokrojone w małe plastry pieczarki. Jak pieczarki trochę się pogotują i wywar też jest już podgotowany wlewam do niego pieczarki i razem gotuję przez jakieś 15min. Potem przyprawiam jeszcze do smaku pieprzem i magą i na końcu wlewam śmietanę słodką oczywiście. Zupka gotowa. Można podawać z makaronem, grzankami lub ciastem lanym.
    Pozdrawiam i życzę smacznego

    mery
    Aniołek 12.02.04r



    #605783

    Anonim

    Re: jak robicie pieczarkowa ?

    na patelnię wrzucam masło, potem pieczrki pokrojone w paski i cebulę w kostkę; duszę, doprawiając solą i pieprzem; w garnku gotuje wywar warzywny (albo do wody wrzucam jeden czy dwa rosołki), a potem dodaje do tego usmażone na maśle pieczarki; potem zabielam śmietaną i gotowe; oczywiście na talerzu posypuję zieloną pietruszką

    [i]Ewa i Krzyś (18 mies.)

    #605784

    beasia

    Re: jak robicie pieczarkowa ?

    robię tak jak Ewa-troochę cebulki przysmażam na patelni, do tego ok. 20 dkg pieczarek, wrzucam do rosołku i gotuję jakieś 15 min. Część pieczarek wyjmuję, resztę miksuję, zeby zupka była „bardziej pieczarkowa”, dorzucam troszku posiekanego koperki i zagęszczam mąką rozrobioną w wodzie, dodaję dużo słodkiej śmietanki, mniam
    Smacznego!

    Basia i Maleństwo 12.06.2004

    #605785

    gabulek

    Re: jak robicie pieczarkowa ?

    ja robiłam ostatnio zupę-krem na chrzciny na 18 osób, wyszła całkiem, całkiem
    Robiłam mniej więcej tak jak dziewczyny, ale oprócz zagęsczenia mąką dodałam jeszcze żółtka (rozrobiłam je właśnie z mąką).
    A na początku gotowania można też dodać serek topiony np. Złoty Emmentaler

    Gabi

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close