kotleciki z cukinii

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #21799

    agus-25

    Usianka przypomniała mi jeden przepis na kotleciki z cukinii. Otóż obraną cukinię kroimy w grube plastry ( szerokość ok1,5-2cm). Następnie wydrążamy z niej środek ( takie miękkie z pestkami ) i takie krążki maczamy najpierw w mące a potem w rozbitym jajku i bułce tartej ( bułka tarta najlepiej aby była od razu wymieszana z przyprawami typu: sól, pieprz i każda inna jaka nam pasuje np. papryka słodka….). Wszystko smażymy na oleju do przyrumienienia bułki. Podawać na ciepło najlepiej z ketchupem lub sosem serowym.

    Agus i Kamilek (24.03.2003)

    #299251

    laura1

    Re: kotleciki z cukinii

    Ja nie wydrazam srodka, smaze cale plastry. pycha.

    laura (26.10.03)

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close