Mięso słoikowe?

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)
  • Autor
    Wpisy
  • #104144

    ciapa

    Jak to zrobić?
    Typu pulpety, tak żeby w słoiku przetrwało dłużej
    Trzeba mi dla dzieciaków na wyjazd wakacyjny
    Czy jak się to zawekuje to szkodzi temu wysoka temperatura?

    #3527423

    beasia

    ooo, ja też jestem zainteresowana, np. gołąbki bym powekowala
    i czy powinno się jeszcze słoiki z załadowanym jedzeniem pogotować trochę?
    bo jak robię bigos, to po prostu gorący nakładam do słoików, stawiam an zakrętce, zostawiam do ostygnięcia i mi ładnie zasysa zakrętkę, jeszcze nigdy żaden się nie popsuł, ale przechowuje w lodowce lub w piwnicy, gdzie niska temp., no i one jakoś strasznie długo nie stoją, na pewno nie kilka m-cy…



    #3527424

    bep

    Zamieszczone przez ciapa
    Jak to zrobić?
    Typu pulpety, tak żeby w słoiku przetrwało dłużej
    Trzeba mi dla dzieciaków na wyjazd wakacyjny
    Czy jak się to zawekuje to szkodzi temu wysoka temperatura?

    Kurcze! Nie wiem :Niepewny: Moja Mama robiła schab w klarownym sosie wekowała w słoikach. Zabierała to na różne „zagramaniczne” :Fiu fiu:wczasy – gdzie wyżywienie kosztowało fortunę. Wysoka temp otoczenia nie szkodziła, a na ostre słońce nie wystawialiśmy.
    Także możesz zrobić pulpety, bitki, przykryć sosem i zawekować… Będzie git.

    #3527425

    ciapa

    Zamieszczone przez Bep
    Kurcze! Nie wiem :Niepewny: Moja Mama robiła schab w klarownym sosie wekowała w słoikach. Zabierała to na różne „zagramaniczne” :Fiu fiu:wczasy – gdzie wyżywienie kosztowało fortunę. Wysoka temp otoczenia nie szkodziła, a na ostre słońce nie wystawialiśmy.
    Także możesz zrobić pulpety, bitki, przykryć sosem i zawekować… Będzie git.

    🙂 ale nie wiem jak mam to zrobić:Hmmm…:

    #3527426

    bep

    Zamieszczone przez ciapa
    🙂 ale nie wiem jak mam to zrobić:Hmmm…:

    Jak zrobić pulpety czy bitki? A może sos? Czy o wekowanie Ci chodzi? :Hmmm…: Bo ja jakaś mało kumata jestem :Hyhy:

    #3527427

    ciapa

    Zamieszczone przez Bep
    Jak zrobić pulpety czy bitki? A może sos? Czy o wekowanie Ci chodzi? :Hmmm…: Bo ja jakaś mało kumata jestem :Hyhy:

    hehehe ja sama nie wiedziałam o co mi chodzi
    Poczytalam trochę na necie
    Zrobię pulpety z sosem pomidorowym i łopatkę do słoja wsadzę
    Tylko zasada z pasteryzacji jest taka, ze robi się to 3 razy w odstepcach 24 godzinnych i powinno być git:)2



    #3527428

    domi79

    Może tu cos znajdziecie 🙂

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close