przechowywanie zupek własnej roboty

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)
  • Autor
    Wpisy
  • #23079

    olenka-p

    … no właśnie – czy można ugotować zupkę dla malucha np. na 2 dni? a z mięskiem? jak ją przechowywać?
    poradźcie!

    olenka & tygrysek adaś (23.12.02)

    #314441

    monikaw

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    Ja gotuje dwie porcje: jedną podaję od razu po ugotowaniu, drugą nastepnego dnia. Mięsko przechowuję oddzielnie i dodaję dopiero przed podaniem.

    Monika @ Tymcio 29.01.03



    #314442

    tao

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    ale przechowujecie po prostu w lodówce?

    Tao i Igor (17.12.2002)

    #314443

    klucha

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    Przechowuję zupkę w lodówce góra 2 dni dla małej, gdy mam większą ilosć to zamrażam podzieloną na porcię, tak samo traktuję pulpety i sos do ziemniaków, który mrożę w woreczkach do lodu

    Izka i Zuzanka (12.V.2002 r.)

    #314444

    monikaw

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    Tak. Podobno mozna mrozic, ale jakos ten sposob mi nie lezy…

    Monika @ Tymcio 29.01.03

    #314445

    pati68

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    Tak, spokojnie można przechowywać 2 dni w lodówce. Dłuzej nie.
    Pewnie można mrozić, ale osobiście uważam, ze w dłuzej przechowywanym pokarmie jest coraz mniej ważnych składników odżywczych i nie jest to już tak wartościowe, jak swieżo przygotowane jedzenie. Gotuję co 2 dni. Awaryjnie daję zupki ze słoiczków.

    Zupki przechowuję w miseczce gotowe do spożycia, tzn. tak, aby przed jedzeniem je tylko podgrzać. Po wyjęciu z lodówki przekładam je z miseczki do filiżanki i wtedy podgrzewam, dodaję masło lub olej.

    Kiedy dodaję żółtko do zupy to gotuję jajko bezpośrednio przed spożyciem – nie przechowuję zupy z żółtkiem.

    Mimi



    #314446

    mala103

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    ja gotuję małej raz na tydzień zamrażam porcje z mięsem i na razie nic nie jest.

    Ania i Alka (5 i 1/2 miecha )

    http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=7811&q=moja%20rodzinka&k=6

    #314447

    helga

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    Ja gotuję na trzy-cztery dni. Zamrażam wszystko, tzn. z masłem, koperkiem itp. Żołtko dodałam dzisiaj po raz pierwszy i też świeżo je ugotowałam przed podaniem.

    Helga i Chłopaczek słodki jak nie wiem co! (8 miesięcy!!)

    #314448

    megala

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    ja gotuje na 2 dni
    dodaje do zupy wszystko co sie da (zoltko, mieso, maslo, przyprawy) zgotowuje i wrzaco zupe wlewam do wyparzonych sloikow, od razu zakrecam, jak wystygnie chowam do lodowki
    Maly rosie jak na drozdzach i nie mial po niej zadnych problemow

    #314449

    Anonim

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    a w czym zamrażasz zupę?

    Kaśka z Natusią (prawie 17 miesięcy 🙂



    #314450

    klucha

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    W zwykłych pudełkach po serkach Ramy :))

    Izka i Zuzanka (12.V.2002 r.)

    #314451

    Anonim

    Re: przechowywanie zupek własnej roboty

    nie pomyślałam o tym! Świetny pomysł!

    Kaśka z Natusią (prawie 17 miesięcy 🙂

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close