Zrobiłam ostatnio własną wariację na temat schaboszczaka.
Wyszło przepyszne.
Potrzeba:
– schab pokrojony na plastry – najlepiej jeśli schab jest duży
– boczek wędzony
– szynka
– serek żółty
– papryka surowa
– pieczary marynowane
– czosnek
– panierka
Kotlety rozbijamy cieniutko,żeby były jak największe.
Czosnek rozcieramy z solą na masę, smarujemy delikatnie kotlet- tylko nie za mocno, wystarczy dosłownie smyrnąc. Na połowe kotleta kładziemy cieniusieńko pokrojone plasterki boczku, na to paprykę, pieczarki, posypujemy startym serem żłótym i na to wszystko kładziemy plaster szynki. Przykrywamy druga połówka kotelta. Panierujemy-najlepiej 2 razy i smazymy na małym ogniu, żeby wszystko się przepiekło.
Wazne, żeby wszystkie rzeczy, które dajemy do środka, były cieniuteńko pokrojone.
Smacznego 🙂
Ania i Oleńka ( 26.04.2003 )
1 odpowiedzi na pytanie: Schabowy inaczej :)))))
Re: Schabowy inaczej 🙂
ja robie podobnie tylko zapiekam
[Zobacz stronę]
polecma w takiej wersji:)
Dana&Gabi 23.09.03
Znasz odpowiedź na pytanie: Schabowy inaczej :)))))