sos smietanowo-szpinakowy

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #92275

    Anonim

    Jak sie robi???bylam z mezem na obiedzie i jadlam piers z kurczaka w tym sosie, rewelacja!!!!
    Pomozcie moze ktroras ma???

    #1737267

    Anonim

    Zamieszczone przez nelly21
    Jak sie robi???bylam z mezem na obiedzie i jadlam piers z kurczaka w tym sosie, rewelacja!!!!
    Pomozcie moze ktroras ma???

    na maśle dusisz szpinak (ja daje rozdrobniony, mrożony), doprawiony czosnkiem, pieprzem i solą; potem dodajesz śmietanę (18% lub 30%), jeszcze chwilę dusisz i już

    (to jest moja uproszczona wersja… ale ja z tych co dłużej niż 10 min w kuchni nie usiedzą ;))



    #1737268

    mamaala

    ja podobnie jak EwkaM, tylko w odwrotnej kolejności, najpierw na maśle szklę cebulkę, dorzucam czosnek (dużo, bo lubię) i za chwilę wrzucam szpinak (mrozony w kulkach), gdy szpinak sie rozmrozi i odparuje wlewam śmietanę, solę, pieprzę i chwilę na malym ogniu gotuję az sie wszystko razem ładnie wymiesza, jeśli sos ma byc do zapiekania to czasem jeszcze dorzucę odrobine tartego sera (ale to nie jest obowiązkowe), piersi z kury albo łososia układam w naczyniu żaroodpornym troszkę wysmarowanym masłem albo oliwą na to sos i do pieca 🙂

    #1737269

    Anonim

    Zamieszczone przez EwkaM
    na maśle dusisz szpinak (ja daje rozdrobniony, mrożony), doprawiony czosnkiem, pieprzem i solą; potem dodajesz śmietanę (18% lub 30%), jeszcze chwilę dusisz i już

    (to jest moja uproszczona wersja… ale ja z tych co dłużej niż 10 min w kuchni nie usiedzą ;))

    no ja wlasnie tez za dlugo nie usiedze:))
    ale sie ciesze z tego przepisu:))
    nigdy nie myslalam,ze bede pytac o cokolwiek ze szpinakiem:)

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close