kawa mrożona własnej roboty….

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)
  • Autor
    Wpisy
  • #114007

    agnessa

    macie jakiś patent?
    w tę pogodę chętnie bym zrobiła……….

    #5204032

    telimena

    Lody smietankowe zalewam kawą i dodaje bitą śmietane 🙂

    Mlask… 😀



    #5204033

    chilli

    espresso+mleko+lod miksuje

    #5204034

    agnessa

    Zamieszczone przez telimena
    Lody smietankowe zalewam kawą i dodaje bitą śmietane 🙂

    Mlask… 😀

    ale bomba kaloryczna 😉
    ale na pewno pycha…

    #5204035

    kiara

    Uwielbiam majowejmamy:
    łyzeczka kawy rozpuszczalnej zalana odrobiną wody (tak na 1,5 cm.), pół łyżeczki cukru waniliowego, lód kruszony (taki z wody, nie lody;)) i zimne mleko.

    #5204036

    bep

    Łyżeczka kawy rozpuszczalnej, do tego trochę cukru, do wąskei szklanki. Wlać zimnej wody na 2 cm i ubić ubijakiem na frappe. Uzupełnić zimnym chudym mlekiem. Można dodac lodów/bitej śmietany czy kakao na wierzch.

    Edit. Najfajniejszy jest takie oryginalny grecki ubijacz. Tym zwykłym spieniaczem czasem też się udaje



    #5204037

    agnessa

    Zamieszczone przez kiara
    Uwielbiam majowejmamy:
    łyzeczka kawy rozpuszczalnej zalana odrobiną wody (tak na 1,5 cm.), pół łyżeczki cukru waniliowego, lód kruszony (taki z wody, nie lody;)) i zimne mleko.

    i proporcje lodu i mleka jak kto lubi?

    #5204038

    kiara

    Zamieszczone przez agnessa
    i proporcje lodu i mleka jak kto lubi?

    Lodu ile chcesz, ja daję z osiem kostek (kruszę je w woreczku tłuczkiem do miesa:D ) mleko leję do pełna.
    kawę robię w wysokiej szklance do latte.

    #5204039

    agnessa

    Zamieszczone przez kiara
    Lodu ile chcesz, ja daję z osiem kostek (kruszę je w woreczku tłuczkiem do miesa:D ) mleko leję do pełna.
    kawę robię w wysokiej szklance do latte.

    Dzięki 🙂

    #5204040

    agnessa

    Zamieszczone przez Bep
    Łyżeczka kawy rozpuszczalnej, do tego trochę cukru, do wąskei szklanki. Wlać zimnej wody na 2 cm i ubić ubijakiem na frappe. Uzupełnić zimnym chudym mlekiem. Można dodac lodów/bitej śmietany czy kakao na wierzch.

    Edit. Najfajniejszy jest takie oryginalny grecki ubijacz. Tym zwykłym spieniaczem czasem też się udaje

    nie mam greckiego, ale też spóbuję 🙂
    dzięki, Betka.



    #5204041

    bep

    Zamieszczone przez agnessa
    nie mam greckiego, ale też spóbuję 🙂
    dzięki, Betka.

    T mówi, że w pracy ubija takim zwykłym, ale ma ponoć duże obroty. Wtedy z wody i kawy robi się taka gęsta pianka :Wow!: :Hyhy:

    #5204042

    ladypunk

    Ciut nie w temacie. Przeglądając tematy przeczytałam tytuł posta: MROŻONA KREW WŁASNEJ ROBOTY… glodnemu chleb na mysli…?

    ps.uwielbiam mrozona i inne wymyslne,byle nie czarne;-) kawy oczywiscie.



    #5204043

    gobin

    nie używam rozpuszczalnej kawy czy sypana może być?

    #5204044

    bep

    Zamieszczone przez gobin
    nie używam rozpuszczalnej kawy czy sypana może być?

    My też nie używaliśmy. Do czasu 😉 Kupujemy tylko do tej mrożonej. Z fusiastej nie wyjdzie :Foch: Łyżeczka na 2-3 dni chyba aż tak nam nie szkodzi? :Hmmm…:
    Choć mam świadomość, że te rozpuszczalne to chemia i ze zdrowiem ma niewiele wspólnego :Hyhy:

    #5204045

    gobin

    Zamieszczone przez Bep
    My też nie używaliśmy. Do czasu 😉 Kupujemy tylko do tej mrożonej. Z fusiastej nie wyjdzie :Foch: Łyżeczka na 2-3 dni chyba aż tak nam nie szkodzi? :Hmmm…:
    Choć mam świadomość, że te rozpuszczalne to chemia i ze zdrowiem ma niewiele wspólnego :Hyhy:

    ja po niej mam nadkwasotę od razu ale może po mrożonej tak nie będzie :Hmmm…:

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close