Kotlet pod kołderką

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #70866

    iwonek

    Oto moje ostatnie kulinarne odkrycie:
    Na jakiekolwiek mięso (schab, drobiowe) rozbite jak na kotleta i przyprawione solą i pierzem kładziemy pokrojone w plastry surowe pieczarki, na to pokrojoną w talarki surową cebulę, na to starty żółty ser i na wierzch cienka wartswa majonezu. Wsio na blachę i do piekarnika na ok godzinę(w zalezności od mięsa, majonez musi się zrumienić)
    Wychodzi atrakcyjne, nieco kaloryczne ale za to jakie smaczne danie:)

    Iwona i Nina (13.01.05)

    #916460

    ciku

    Re: Kotlet pod kołderką

    Fajnie bo mam wszystkie skladniki , a nie wiem co zrobic……wszystko juz mi sie znudzilo. Wyprobuje

    Kacperek 12.02.04



    #916461

    dna

    Re: Kotlet pod kołderką

    ja ok. 2godzin maceruje kotlety schabowe w oleju, cytrynie, czosnku i ziolach, s&p.
    Ukladam na blaszce, a na to:
    plasterek boczku,
    plasterek pomidora obranego ze skorki,
    troche cebulki,
    papryki pokrojonej w drobna kostke(mozna lekko jeszcze posolic)
    i na to gruby plaster sera!
    Zapiekam

    polecam.
    bardzo dobre

    Dana&Gabi 23.09.03

    #916462

    iwonek

    Re: Kotlet pod kołderką

    Ja, miłośniczka wszelkich eksperymentów kulinarnych spróbuję na pewno:)

    Iwona i Nina (13.01.05)

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close