Kotlet pod kołderką

Oto moje ostatnie kulinarne odkrycie:
Na jakiekolwiek mięso (schab, drobiowe) rozbite jak na kotleta i przyprawione solą i pierzem kładziemy pokrojone w plastry surowe pieczarki, na to pokrojoną w talarki surową cebulę, na to starty żółty ser i na wierzch cienka wartswa majonezu. Wsio na blachę i do piekarnika na ok godzinę(w zalezności od mięsa, majonez musi się zrumienić)
Wychodzi atrakcyjne, nieco kaloryczne ale za to jakie smaczne danie:)

Iwona i Nina (13.01.05)

3 odpowiedzi na pytanie: Kotlet pod kołderką

ciku2005-09-20 03:35:46

Re: Kotlet pod kołderką

Fajnie bo mam wszystkie skladniki , a nie wiem co zrobic……wszystko juz mi sie znudzilo. Wyprobuje

Kacperek 12.02.04

dna2005-09-25 09:15:33

Re: Kotlet pod kołderką

ja ok. 2godzin maceruje kotlety schabowe w oleju, cytrynie, czosnku i ziolach, s&p.
Ukladam na blaszce, a na to:
plasterek boczku,
plasterek pomidora obranego ze skorki,
troche cebulki,
papryki pokrojonej w drobna kostke(mozna lekko jeszcze posolic)
i na to gruby plaster sera!
Zapiekam

polecam.
bardzo dobre

Dana&Gabi 23.09.03

iwonek2005-09-25 17:14:30

Re: Kotlet pod kołderką

Ja, miłośniczka wszelkich eksperymentów kulinarnych spróbuję na pewno:)

Iwona i Nina (13.01.05)

Znasz odpowiedź na pytanie: Kotlet pod kołderką?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
nowe smoczki :))
same zobaczcie http://www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=119 Ewcia i Asieńka [img]http://lilypie.com/baby1/060304/2/16/0/+0/images/obrazek.gif[/img]
Czytaj dalej