Papryka mielona

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #100825

    2308

    Składniki:
    1 kg papryki
    25 dag cebuli
    2 ząbki czosnku

    zalewa:
    1/2 szklanki oleju
    1/4 szklanki octu
    5 dag cukru
    4 dag wegety
    pieprz do smaku

    Paprykę, cebulę, czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Odcedzamy przez sito sok.

    Zmielone warzywa wrzucamy do gara wlewamy do nich zalewę i gotujemy na małym ogniu przez 30 – 40 minut mieszając.

    Później przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 15 minut.

    (Z jednej porcji wychodzi 5 słoiczków po musztardzie lub koncentracie pomidorowym)

    Pastę tą ja najbardziej lubię na kanapki. Ale stosuję ją również jako dodatek do mięsa, czy innych potraw.

    #2721335

    snoopy

    zrobię :Wow!: dzisiaj
    ale przerobię to na MM :Hyhy:



    #2721336

    Anonim

    Zamieszczone przez karabella
    Składniki:
    1 kg papryki
    25 dag cebuli
    2 ząbki czosnku

    zalewa:
    1/2 szklanki oleju
    1/4 szklanki octu
    5 dag cukru
    4 dag wegety
    pieprz do smaku

    Paprykę, cebulę, czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Odcedzamy przez sito sok.

    Zmielone warzywa wrzucamy do gara wlewamy do nich zalewę i gotujemy na małym ogniu przez 30 – 40 minut mieszając.

    Później przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 15 minut.

    (Z jednej porcji wychodzi 5 słoiczków po musztardzie lub koncentracie pomidorowym)

    Pastę tą ja najbardziej lubię na kanapki. Ale stosuję ją również jako dodatek do mięsa, czy innych potraw.

    a paprykę to trza wczesniej obrać ?

    #2721337

    jaewa

    Kurcze, ale to musi być dobre!

    Ale cholera nie zrobię 🙁
    mam mega lenia kulinarnego, więc nie zrobię
    ale obliżać się z miła chęcią 🙂

    #2721338

    snoopy

    25 dag cebuli ile to sztuk? :Niepewny:

    #2721339

    2308

    Zamieszczone przez EwkaM
    a paprykę to trza wczesniej obrać ?

    Obrać

    Zamieszczone przez alina24
    25 dag cebuli ile to sztuk? :Niepewny:

    Ja nie wiem ile to sztuk, ale myślę, że 1 duża do jednej porcji będzie OK. Ja to robię na oko. A dokładny przepis od koleżanki wyprosiłam dla WAs :Hyhy:



    #2721340

    smoki

    super:Wow!::Wow!:

    #2721341

    sole

    Jak wczesniej obieracie papryke?
    Czy to jest geste tak jak przecier pomidorowy czy nie?
    CZy mona mrozic i co po rozmrozeniu jak sie zachowuje, bardziej wodniste?

    Kupilam skrzynke cala papryki ale moja maszynka do miesa ciut wolna i silnik prawie wykorkowal, a sprobowalabym :Hmmm…:

    #2721342

    2308

    Zamieszczone przez sole
    Jak wczesniej obieracie papryke?
    Czy to jest geste tak jak przecier pomidorowy czy nie?
    CZy mona mrozic i co po rozmrozeniu jak sie zachowuje, bardziej wodniste?

    Kupilam skrzynke cala papryki ale moja maszynka do miesa ciut wolna i silnik prawie wykorkowal, a sprobowalabym :Hmmm…:

    Paprykę obieram tylko z gniazd nasiennych i końcówek. Reszta do maszynki.
    Powstaje taka pasta, gęsta raczej.
    Nigdy nie mroziłam.

    #2721343

    Anonim

    Zamieszczone przez karabella
    Paprykę obieram tylko z gniazd nasiennych i końcówek. Reszta do maszynki.
    Powstaje taka pasta, gęsta raczej.
    Nigdy nie mroziłam.

    aaaaaaaaaaaaa
    a ja myslałam że ze skóry :Niepewny:

    i juz zrezygnowałam z roboty 😉

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close