kfc

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 59)
  • Autor
    Wpisy
  • #92936

    klucha

    macie jakies przepisy na pierzaste z kfc w domowym wykonaniu?

    #1790748

    Anonim

    Zamieszczone przez Klucha
    macie jakies przepisy na pierzaste z kfc w domowym wykonaniu?

    5 36 36 36

    😀



    #1790749

    klucha

    Zamieszczone przez EwkaM
    5 36 36 36

    😀

    a kierunkowy to nie łaska podać, przyjadę to zamówisz kochana 😀 😀 😀
    dostawa wyniosła by mnie drożej niż te pierzaste

    #1790750

    Anonim

    Zamieszczone przez Klucha
    a kierunkowy to nie łaska podać, przyjadę to zamówisz kochana 😀 😀 😀
    dostawa wyniosła by mnie drożej niż te pierzaste

    mówisz – masz 🙂
    kiedy będziecie?

    #1790751

    klucha

    9 czerwca (poniedziałek) nastepna wizyta oczkowa
    jak nic sie nie zmieni (a mam nadzieję że nie) to pokój w hotelu mamy już od soboty 😀 😀 😀

    #1790752

    Anonim

    Zamieszczone przez Klucha
    9 czerwca (poniedziałek) nastepna wizyta oczkowa
    jak nic sie nie zmieni (a mam nadzieję że nie) to pokój w hotelu mamy już od soboty 😀 😀 😀

    świetnie 🙂 mam nadzieję że uda nam się spotkać 🙂



    #1790753

    klucha

    z przyjemnością, tym bardziej ze jak zjedziemy wcześniej to jest czas na takie przyjemnosci, a jak obracaliśmy jednego dnia to padaliśmy na pysk i do tego to zawsze środek tygodnia, dni ludzi pracujacych 🙂

    #1790754

    Anonim

    Zamieszczone przez Klucha
    z przyjemnością, tym bardziej ze jak zjedziemy wcześniej to jest czas na takie przyjemnosci, a jak obracaliśmy jednego dnia to padaliśmy na pysk i do tego to zawsze środek tygodnia, dni ludzi pracujacych 🙂

    już się cieszę 🙂
    do kfc skoczymy 😉 albo zamówim 🙂

    #1790755

    jaewa

    Zamieszczone przez Klucha
    macie jakies przepisy na pierzaste z kfc w domowym wykonaniu?

    Wtrącę się w Wasze uprzejmości i podam przepis na skrzydełka, kto wie, może właśnie na to spotkanie? 😉

    1 kg skrzydełek (odciąć końcówki i przeciąć na pół)
    3 łyżki Maggi
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    3 jajka
    pieprz
    Wszystkie składniki dobrze wymieszać, włożyć skrzydełka, zostawić na min 2 godziny

    Panierka:
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    1/2 szklanki wody
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Wyjąć skrzydełka z marynaty, dodać składniki panierki, dobrze wymieszać i znów włożyć
    skrzydełka. Smażyć na dużej ilości oleju z obu stron- ja smażyłam 20 minut na głębokiej patelni (co około 5 minut odwracać). Wyszły rewelacyjnie, mięsko mięciutkie, a panierka chrupiąca. Według tego przepisu wychodzą łagodne, więc kto woli pikantne to czymś trzeba jeszcze doprawić.

    Polecam!
    Pycha na obiad, a dodatkowo na każdej imprezie się sprawdzają! Na gorąco są rewelacyjne, ale na zimno jako przekąska też znikają ze stołu jako pierwsze.

    #1790756

    klucha

    ooo dzięki w końcu się ktoś nade mną zlitował 🙂

    powiedz mi tylko jak dodam te składniki panierki i znów włozę skrzydełka to ile maja tam leżeć?



    #1790757

    jaewa

    Zamieszczone przez Klucha
    ooo dzięki w końcu się ktoś nade mną zlitował 🙂

    powiedz mi tylko jak dodam te składniki panierki i znów włozę skrzydełka to ile maja tam leżeć?

    Już nie muszą leżeć, bo przyprawami już przeszły wcześniej.

    Chodzi o to, że jak do tej „zalewy” dodasz mąkę, wodę i proszek to wyjdzie dość gęste ciasto i właściwie w tym należy tylko zamoczyć skrzydełka.

    Wody można dać odrobinkę mniej i jak zobaczysz, że mocno gęste to jeszcze dać drobinkę. Jak ciasto będzie za rzadkie to może spływać ze skrzydełek zanim się zetnie, więc lepiej zrobić za gęste i najwyżej dolać jeszcze wody.

    Mąka koniecznie kukurydziana, bo zwykła się spali, a kukurydziana zrobi się chrupiąca!

    Ale się zrobiłam głodna, zanim urodzę muszę się jeszcze tym najeść 😀

    #1790758

    klucha

    aaaaa widzisz, ciemnej masie trzeba tak tłumaczyć

    dzięki 🙂



    #1790759

    jaewa

    Zamieszczone przez Klucha
    aaaaa widzisz, ciemnej masie trzeba tak tłumaczyć

    dzięki 🙂

    Ta mąka kukurydziana jest żółta, więc masa nie będzie zbyt ciemna 😀

    Jeszcze tylko dodam, że raz u mamy robiłam te skrzydełka we frytkownicy i czas smażenia skrócił się do jakiś 7-8 minut. Wiadomo, że przy dłuższym smażeniu na głębokum tłuszczu czuć potem ten smrodek cały dzień dlatego jak masz to polecam frytkownicę.

    #1790760

    ciapa

    Mam ksiązke w pdf z kilkonastoma przepisami z kfc, moge wrzucic na maila jak ktos chce 🙂

    #1790761

    pasiasta

    Poproszę: [EMAIL=”kasiasta_s@wp.pl”]kasiasta_s@wp.pl[/EMAIL]

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 59)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close