rybka tak pyszna ze nie moglam od stolu odejsc
a oto przepis
1 kg fileta z morszczuka lub mintaja wymieszac z łyzka wegety
zrobic ciasto nalesnikowe (1 szkl maki, 1 jajko, pol szkl wody, szczypta soli)
ryby obtoczyc w ciescie i smazyc na oleju
nastepnie pokroic 4 cebule w talarki
1 sloik papryki pokroic w paski 1 sloik ogorkow konserwowych pokroic w paski
w naczyniu ukladac warstwami najpierw ryba pozniej cebula, papryka, ogorki na to znow ryba i tak warswami.
wszystko zalac zalewa
zalewa:
1szkl wody
1/2 szkl oleju
1 koncentrat pomidorowy
8 lyzek ketchupu pikantnego
2 lyzki cukru
sol do smaku
wszystko nalezy zagotowac i zalac ryby
ja osobiscie jak robie to zalewam kazda warstwe po kolei
wtedy rybka nabiera lepszego smaku
a zapomnialam ze to podaje sie na zimno
smacznego
6 odpowiedzi na pytanie: ryba w sosie japonskim- pycha
Re: ryba w sosie japonskim- pycha
Fajny przepis, uwielbiam ryby. A można też zamiast oleju dać ocet.
Nina + UKOCHANY SYNEK Mateuszek – 11.09.03
koncentrat
[jak apoijemnosc koncentratu?
Edited by mausky on 2004/04/08 18:33.
Re: koncentrat
maly sloiczek 200g
pozdrawiam
Re: ryba w sosie japonskim- pycha
po zalaniu pieczemy w piekarniku? Jak długo i w jakiej temperaturze? Przykrywamy czy nie?
Mozna jesc na cieplo? 😛
Gosia i księżniczka Sara ur 23.09.02
Re: ryba w sosie japonskim- pycha
po zalaniu odstawia sie do wystygniecia
nie piecze sie tego, podaje sie ja na zimno
Pychotka
Robilam w Wielki Piatek i wszystkim bardzo smakowalo, podalam ja na cieplo i tez byla pyszna. A teraz w sobotę na roczek robię powtórkę
Gosia i Zuzia ur. 26.04.2003
Znasz odpowiedź na pytanie: ryba w sosie japonskim- pycha