Gotujemy wywar na mięsku. Dodajemy usmażone wcześniej pieczarki (oczywiście z cebulką) a następnie dwa, trzy serki topione (takie najzwyklejsze – śmietankowe). Można dodać posiekany koperek. Zupę można zmiksować wtedy powstanie krem. Podaje się z makaronem. SMACZNEGO.
Pozdrawiam Ewa.
6 odpowiedzi na pytanie: Zupa serowo-pieczarkowa
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
te serki rozpuszczaja sie w zupie?
guciak i Ninka 27.04.2003
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
Tak, rozpuszczają się. Jak będziesz wrzucać te serki, to rozdrobnij je na mniejsze kawałki (łatwiej się rozpuszczają).
Serki, oprócz tego, że dodają smaku to jeszcze zagęszczają zupę. (zapomniałam dodać w przepisie, że na samym końcu można zupkę podlać slodką śmietaną )
Pozdrawiam Cię
Ewa
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
to tylko powiedz mi jeszcze, czy to maja byc serki te normalne, czy takie malutkie trojkaciki? (na duzy garnek zupki)Przy nastepnej pieczarkowej na pewno wyprobuje, bo wyobrazam sobie, ze to musi byc pyyszne!:-)
guciak i Ninka 27.04.2003
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
Wlasnie dzisiaj wyprobowalam Twoj przepis
Zupka wyszla pyszna
Pozdrawiam
colora + Szymonek (22.10.03)
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
Hej! To muszą być zwykłe, kwadratowe serki. Ja wrzucam trzy. Ale to zależy od upodobań. Zupka jest na prawdę dobra.
Życzę smacznego.
Pozdrawiam Cię
Ewa
Re: Zupa serowo-pieczarkowa
Cieszę się, że Wam smakowała.
Pozdrawiam
Ewa
Znasz odpowiedź na pytanie: Zupa serowo-pieczarkowa