Planuję jutro zrobić na urodzinową kolację mojego męża właśnie Canelloni, tylko mam problem…. nie wiem czy to danie się jeszcze z czymś podaje tzn. jakąś np. z jakąś surówką? czy tak bez niczego?
Jak Wy podajecie to danie? Proszę o pomoc…
Pozdrawiam
Kikka i Iga 01.04.04
Edited by Kikka on 2006/03/04 07:17.
5 odpowiedzi na pytanie: Canelloni
Re: Canelloni
ja pdawałam z surówką z kapusty pekińskiej : kapusta pekińska pokrojona brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę, rodzynki namoczone w wodzie, przyprawy do smaku i sos majonezowo-jogurtowy ( 2 lyżki jogurtu i 2 łyżki majonezu)w przepisie było jeszcze curry ale nie dałam bo nie miałam a i tak była pyszna!!!
Natalka 19.05.05
Re: Canelloni
bzrmi apetycznie:) tylko nie lubie rodzynek:( więc może bez nich? albo jakiś inny składnik? tylko co?
POzdrawiam
Kikka i Iga 01.04.04
Re: Canelloni
ja robiłam pekinkę z mandarynkami z puszki (nie mają błonek) i jajkiem na twardo i oczywiście majonez wymieszany z jogurtem, troszkę piepprzu ewentualnie innych przypraw, zależy kto co lubi 🙂
przyznam, że taka sałatka wydaje mi się za słodka do canelloni, ale to oczywiście zależy czym faszerujesz makaron i jakie wino podasz 😉
Re: Canelloni
zamiast rodzynek może być kukurydza…
Re: Canelloni
Zrobiłam w końcu surówkę z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem, kukurydzą, papryką i ogórkiem kiszonym a do tego sos vinegret i oczywiście czerwone zimne winko
Kikka i Iga 01.04.04
Znasz odpowiedź na pytanie: Canelloni