Znalazłam kiedys w necie taki przepis na farsz szpinakowy z twarogiem i fetą (a że wypróbowany przeze mnie to polecam;)
Paczka mrozonego szpinaku
¾ kostki fety
250 g twarogu
Czosnek, bazylia, oregano, sól
Cebula
Cebule pokroic w kosteczkę, podsmazyć, dodac czosnek, wyłożyc rozmrożony szpinak, troche poczekac aż odparuje. Wkruszyc fetę i twaróg, wymieszać, poddusić, az się wszystko ladnie połączy. Dodać bazylię, sól, oregano (ilości wedle upodobań).
Farsz jest uniwersalny – do makaronu, malesników, lasagne. Świetnie smakuje posypany parmezanem.
W wersji do makaronu mozna podlać smietaną, do nalesników- bardziej odparować szpinak i dac więcej białego sera.
Dla mnie pychotka:)
Ninka 21 m-cy
2 odpowiedzi na pytanie: Farsz szpinakowy z fetą i twarogiem
Re: Farsz szpinakowy z fetą i twarogiem
oj lubię bardzo taki szpinaczek z makaronem, bardzo bardzo 🙂
Re: Farsz szpinakowy z fetą i twarogiem
och ja też
a moja siostra, gdy ja poczęstowałam tym jedzonkiem, skrzywiła się niemiłosiernie, wygrzebała makaron, a szpinak wyrzuciła;)
szpinak albo się kocha, albo nienawidzi;)
Ninka 22 m-ce
Znasz odpowiedź na pytanie: Farsz szpinakowy z fetą i twarogiem