mrożenie

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)
  • Autor
    Wpisy
  • #92958

    Anonim

    ostatnio wzięłam się na sposób i gotuję bulion raz na kilka dni; zostawiam na dwa dni na zupę, a resztę mrożę; potem rozmrażam i mam bazę do jakiejś tam zupy;

    mam pytanie: czy można zamrażać gotowe już zupy? bez smietany ?
    osobiście przekonana nie jestem…
    nie tracą smaku?

    #1791295

    klucha

    kiedyś zamrażałam, chyba smakowały tak samo, tylko z tego co pamiętam to ziemniaki smakowo traciły na zamrażaniu



    #1791296

    Anonim

    Zamieszczone przez Klucha
    kiedyś zamrażałam, chyba smakowały tak samo, tylko z tego co pamiętam to ziemniaki smakowo traciły na zamrażaniu

    my z tych makaronowych raczej
    ziemniaki gotuję zazwyczaj oddzielnie (w sumie to u mnie z ziemniakami tylko ogórkowa)

    #1791297

    snoopy

    Zamieszczone przez EwkaM
    ostatnio wzięłam się na sposób i gotuję bulion raz na kilka dni; zostawiam na dwa dni na zupę, a resztę mrożę; potem rozmrażam i mam bazę do jakiejś tam zupy;

    mam pytanie: czy można zamrażać gotowe już zupy? bez smietany ?
    osobiście przekonana nie jestem…
    nie tracą smaku?

    w czym mrozisz?
    ja zwykle zupę zamykam na gorąco w słoiku, a czasmi nawet pasteryzuje
    ale takie bez śmietany właśnie

    #1791298

    Anonim

    Zamieszczone przez alina24
    w czym mrozisz?
    ja zwykle zupę zamykam na gorąco w słoiku, a czasmi nawet pasteryzuje
    ale takie bez śmietany właśnie

    w pojemnikach po lodach z grycana 😀 niezastąpione są

    #1791299

    superbasiek

    jak pracowałam w restauracji to gotowanie zup było raz w tygodniu, kucharz mroził je w tych barszczówkach co się w nich potem podawało, …. ale to były zupy bez ziemniaków i śmietany (barszcz biały, czerwony, rosół i flaczki…. nie pamiętam jeszcze jakie)… rozmrażanie i grzanie w mikroweli, potem wycierało się z wierzchu i do klienta 🙂

    … ja mrożę sosy 🙂

    Pozdrówki 🙂



    #1791300

    nadii

    Wydaje mi się, że można mrozić. Ja mrożę takie gęste zupy, np. z mięsem mielonym i fasolą, flaki, sosy.

    #1791301

    snoopy

    Zamieszczone przez EwkaM
    w pojemnikach po lodach z grycana 😀 niezastąpione są

    ja też wykorzystuję własnie takie różne pudełka po lodach 😀

    #1791302

    nadii

    Ja mam zestaw pojemników takich i do zamrażalki i do mikrofalówki. Kupione w Ikei za jakiś śmieszne pieniądze.
    Wcześniej nie dodałam – niektóre zupy czy sosy mrożę już całkiem gotowe czyli ze śmietaną. I nic się nie dzieje ani z nimi, ani potem z naszymi żołądkami :).

    #1791303

    joannar

    Uważam, że dużo tracą na smaku 🙁
    Jakoś nie mrożę. Parę razy zamroziłam i wydaly mi się siakieś takie bezpciowe.
    Za to mrożę inne rzeczy, niektore wypieki, sosy, gotowe mieso.



    #1791304

    aborka

    Zamieszczone przez EwkaM
    ostatnio wzięłam się na sposób i gotuję bulion raz na kilka dni; zostawiam na dwa dni na zupę, a resztę mrożę; potem rozmrażam i mam bazę do jakiejś tam zupy;

    mam pytanie: czy można zamrażać gotowe już zupy? bez smietany ?
    osobiście przekonana nie jestem…
    nie tracą smaku?

    zamrazam małe porcje dla ALI. jak jakeijs mi wyjdzie za duzo.
    polecam mrozenie sosu do spagetti w małych porcjach. ostatnio kilka razy dzieciaki sobie zażyczyły spagetii i miały w 7 minut (czas gotowania makaronu) 🙂

    #1791305

    Anonim

    Zamieszczone przez aborka
    zamrazam małe porcje dla ALI. jak jakeijs mi wyjdzie za duzo.
    polecam mrozenie sosu do spagetti w małych porcjach. ostatnio kilka razy dzieciaki sobie zażyczyły spagetii i miały w 7 minut (czas gotowania makaronu) 🙂

    u mnie idzie tylko spagetti ze szpinakiem (10 min. ;))

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close