Składniki oczywiście ile chcecie możecie dac
Podsmażyc mięso pokrojone w kostkę na oliwie
.Do tego pokrojoną cebulę w kostkę,podsmażyc.
Podlac wody do tego pokroic paprykę czerwoną,podusic
,dodac koncentrat pomidorowy,listek laurowy, ziele angielskie,sól i pieprz
Na koniec zagęścic
Do tego dużo natki pietruszki i czosnek
Podawac z ryżem lub z ziemniakami
Paprykarz naprawdę jest bardzo dobry
6 odpowiedzi na pytanie: Paprykarz
Re: Paprykarz
kotuś a jakie to mięsko ma być????
kurczak, mielone, wołowina????
Izka i Zuzia 3 latka 🙂
Re: Paprykarz
a i czym zagęszczasz???
Izka i Zuzia 3 latka 🙂
Re: Paprykarz
Mięsko jakie kto lubi.Ja prawie do wszystkiego dodaję drobiowe poniewaz jest lekkostrawne.Dzisiaj robię na udżcu z indyka,możesz dac karkówkę lub wołowinę.Wołowinę za długo trzeba gotowac,a ja lubię robic szybko.Właśnie przed chwilą dodałam 3 kolory papryki czerwoną,żółtą i fioletową.Lubię sporo koncentratu i czosnku
Sosy zagęszczam 2 sposobami.Jeśli mąką zwykła to żeby nie było klusek w sosie,wsypuję na tłuszcz podczas smazenia póżniej woda.A jeśli mąka ziemniaczaną to rozprowadzam w szklance z wodą,wlewam do sosu ile trzeba,a resztę wlewam do zlewu
Re: Paprykarz
dzięki już mam wszystko jasne :))
Izka i Zuzia 3 latka 🙂
Re: Paprykarz-bardzo dobre bylo
Rewelacja, bardzo dobre danie. Szybkie do wykonania. Napewno jeszcze nieraz je zrobie.
Polecam
Anna i Maksiu 12.01.2003
Re: Paprykarz-bardzo dobre bylo
Marysia 8.07.05
Znasz odpowiedź na pytanie: Paprykarz