Paprykowy kociołek z klopsikami

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #117108

    rybcia001

    Coś dla miłośniczek dań szybkich, łatwych i jednogarnkowych:)

    Składniki:
    – litr bulionu wołowego
    – mięso mielone 30 dag
    – 2 marchewki
    – duża cebula
    – pół bulwy selera
    – dwie papryki
    – duży ziemniak
    – garść fasolki szparagowej
    – puszka pomidorów
    – sól, pieprz, ostra mielona papryka, majeranek
    – natka pietruszki
    – ryż

    Bulion zagotuj. Obrane marchewki potnij w grube plastry, cebulę posiekaj, seler zetrzyj, papryki i ziemniaka pokrój w kostkę. Wymienione składniki łącznie z fasolką szparagową i pomidorami wrzuć do bulionu, posól i popierz, gotuj ok. 20minut. Mięso wymieszaj z surowym ryżem i natką pietruszki, przypraw pikantnie solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Formuj kuleczki, obtaczaj w mące i wrzucaj do zupy. Gotuj ok. 30 minut delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem. Smacznego:)

    #5443343

    beamama

    Fajne 🙂
    Na pewno te klopsiki są bez jajka? Skleją się dobrze i nie porozwalają w gotowaniu? :Hmmm…:



    #5443344

    rybcia001

    możesz dodać jedno jajko (to na pewno nie zaszkodzi), ale ryż je też dobrze skleja. Mi się jeszcze nigdy nie rozwaliły, a kilka razy już tą zupkę robiłam

    #5443345

    angels1984

    wczoraj poczyniłam to cudo
    jest pyszne 🙂
    klopsiki robiłam tak jak na mielone, czosnku dodałam i jajko, nie obtaczałam w mące :Niepewny:
    Polecam 🙂

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close