Paprykowy kociołek z klopsikami

Coś dla miłośniczek dań szybkich, łatwych i jednogarnkowych:)

Składniki:
– litr bulionu wołowego
– mięso mielone 30 dag
– 2 marchewki
– duża cebula
– pół bulwy selera
– dwie papryki
– duży ziemniak
– garść fasolki szparagowej
– puszka pomidorów
– sól, pieprz, ostra mielona papryka, majeranek
– natka pietruszki
– ryż

Bulion zagotuj. Obrane marchewki potnij w grube plastry, cebulę posiekaj, seler zetrzyj, papryki i ziemniaka pokrój w kostkę. Wymienione składniki łącznie z fasolką szparagową i pomidorami wrzuć do bulionu, posól i popierz, gotuj ok. 20minut. Mięso wymieszaj z surowym ryżem i natką pietruszki, przypraw pikantnie solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Formuj kuleczki, obtaczaj w mące i wrzucaj do zupy. Gotuj ok. 30 minut delikatnie mieszając. Podawaj z pieczywem. Smacznego:)

3 odpowiedzi na pytanie: Paprykowy kociołek z klopsikami

beamama Dodane ponad rok temu,

Fajne 🙂
Na pewno te klopsiki są bez jajka? Skleją się dobrze i nie porozwalają w gotowaniu? :Hmmm…:

rybcia001 Dodane ponad rok temu,

możesz dodać jedno jajko (to na pewno nie zaszkodzi), ale ryż je też dobrze skleja. Mi się jeszcze nigdy nie rozwaliły, a kilka razy już tą zupkę robiłam

angels1984 Dodane ponad rok temu,

wczoraj poczyniłam to cudo
jest pyszne 🙂
klopsiki robiłam tak jak na mielone, czosnku dodałam i jajko, nie obtaczałam w mące :Niepewny:
Polecam 🙂

Znasz odpowiedź na pytanie: Paprykowy kociołek z klopsikami?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wiek przedszkolny
OSPA
Witam, mam pytanko odnosnie Synka 5 latka, wlasnie przechodzi ospe,4 dzien ma duzo krost i towarzyszyła nam gorączka ponad38,39 st. Teraz jest juz lepiej, ale ma fioletowo czerwone worki pod
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
Grecja
Girls, podrzućcie mi jakies sprawdzone, fajne hotele w Grecji, please.... Byle nie Rodos, chcemy jechać większą paczką i znajomi mają jedno zastrzeżenie, żeby nie Rodos. Ja nie wiem, nigdy jeszcze w
Czytaj dalej