Mniam,aż mi ślinka leci jak to piszę i mysle o tym że mam to w lodówce 🙂 A więc:
2 puszki mleka kondensowanego słodzonego
1 puszka mleka kondensowanego niesłodzonego
2 torebki kawy capuccino o smaku waniliowym
ćwiartka spirytusu.
Kawę capuccino rozpuszczamy w pół szklanki letniej wody.Wlewamy do tego mleko kondensowane słodzone i mieszamy mikserem.W trakcie mieszania dolewamy spirytus i co jakiś czas próbujemy,bo jeżeli ktoś nie lubi bardzo mocnego nie dajemy całej ćwiartki.Jak będziecie mieć już odpowiedną procentowość dolewamy mleka konensowanego niesłodzonego.W zależności jaką chcecie gęstość dolewacie tyle mleka.Wymieszać wszystko razem i wlać do butelek. Przed podaniem zamieszać. Można pić w ten sam dzień,najlepiej smakuje z lodówki.
Wypijcie za mnie zdrówko,bo ja kolejnego Sylwestra jestem na antybiotyku 🙁
Jessi i Weroniczka z 20.03.2003
15 odpowiedzi na pytanie: Pyszne procenty :)
Re: Pyszne procenty 🙂
Już po przeczytaniu przepisu leci ślinka:) Wypróbuję przy pierwszej nadarzającej się okazji 🙂
Kansia i Szymek 6.05.2005
Re: Pyszne procenty 🙂
ależ to musi być pyszne… Teściowie robili procentowe pyszności z wiórek kokosowych, mleka skondensowanego i spirytusu ale dokładnie nie wiem jak to się robi w każdym razie pyyycha. podpytam ich i napisze jak chcecie.
Ewcia i Asieńka (4.03.2005)
Re: Pyszne procenty 🙂
Idę robić.
Alka (22.12.99) i Szymuś (27.01.05)
Re: Pyszne procenty 🙂
Taaaaaaa mój mąż robił takie “malibu” na święta, czym by swoją biedną żone wędził w alkoholizm. Pychaaaaaaaaa
Alka (22.12.99) i Szymuś (27.01.05)
Re: Pyszne procenty 🙂
Ja póki co zażeram się rodzynkowcem i wychwalam Cie pod niebiosy:))
Re: Pyszne procenty 🙂
A jak długo można tę pychotkę przechowywać?
Ewa
Re: Pyszne procenty 🙂
Może stać długo w lodówce,bo jest na spirytusie i nic się temu na pewno nie stanie.Ja nie miałam takiego problemu,bo jak goście spróbowali,to na koniec imprezy butelki świeciły pustym dnem :))
Jessi i Weroniczka z 20.03.2003
malibu
oj, uwielbiammm
puszka mleka skondensowanego słodkiego, 200g wiórek, wódka lub spirytus(w zależności od tego jak kto woli-im więcej tym mocniesze)
Do 2szkl. spirytusu dałam wiórki i to soi w zamkniętym naczyciu 3doby w lodówce. Po trzech dniach odcedzasz wiórki i wlewasz mleko skondensowane, mieszasz i przeżywasz rozkosz
Wiola&Julcia
Re: Pyszne procenty 🙂
no właśnie ja też tak mam.. za alkoholem nie parezpadam ale jak się dopadłam do tego malibu to po mnie
Likier kawowy
dostałam od koleżanki przepis i ejst to teraz u nas procentowy numer jeden :
Puszkę mleka zagęszczonego słodzonego (mogą być 2 z lider preisa- sa mniejsze) gotować 3 godziny na wolnym ogniu w garnku z wodą. Puszki powinny być przykryte wodą. Ostudzić. Wyjąć zawartość (powinna być gęsta) z puszki i dodać do niej 0,2 l wódki. 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej zaparzyć w pół szklanki wody. Wszystko razem zmiksować.
polecam- pycha!!!
Ewa,
Amelka Aniołek 2.04.2004 i Błażej 26.04.2005
Re: Pyszne procenty 🙂
Przepyszne, polecamy ja dałam capuccino czekoladowe, a za drugim razem rumowe
Re: Pyszne procenty 🙂
właśnie zrobiłam pije, siedzę i czytam forum… hmmm pycha
Basia i Tymonek 19.04.06
Re: Pyszne procenty 🙂
Musi być pyszzne napewno sobie przyrządzimy w najbliższym czasie
Re: Pyszne procenty 🙂
No to już wiem czym się jutro uracze:)) muszę tylko odwiedzić spożywczy, bo spirytusik to się znajdzie;d
– Twórzmy ją razem:)
Re: Pyszne procenty 🙂
zajrzę do atku za jakieś pół roku, jak skończę karmić
Znasz odpowiedź na pytanie: Pyszne procenty :)