grzybowa wariacja

Post贸w wy艣wietlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #95744

    madzia-1409

    Trafi艂o nam si臋 troch臋 grzyb贸w (ma艣laki, kurki, podgrzybki) i co艣 trzeba by艂o z nimi zrobi膰, a 偶e przy robocie si臋 zg艂odnia艂o to wysz艂o cosik takiego pyszno艣ciowego.

    Cebulk臋 na mase艂ku podsma偶y膰, ale tylko zeszkli膰 i prze艂o偶y膰 do miseczki.
    Na patelni臋 wrzuci膰 pokrojone nie za cienko grzyby (my wzi臋li艣my ma艣laki) i na tym mase艂ku co cebulka poddusi膰 5 minut.
    W tym czasie pokroi膰 boczek w臋dzony na ma艂e kawa艂ki i podsma偶y膰.
    Doda膰 cebulk臋, listek laurowy i ziele, s贸l i pieprz do smaku. Dusi膰 5 minut.
    Zdj膮膰 z gazu i doda膰 2 艂y偶ki 艣mietany i i koperek.
    postawi膰 jeszcze na gaz na 5-7 minut.
    je艣膰 z pieczywkiem lub ziemniaczkami
    smacznego

    #2057350

    Anonim

    robie takie cos tylko bez boczku

Post贸w wy艣wietlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz si臋 zarejestrowa膰 lub zalogowa膰, 偶eby odpowiedzie膰