grzybowa wariacja

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #95744

    madzia-1409

    Trafiło nam się trochę grzybów (maślaki, kurki, podgrzybki) i coś trzeba było z nimi zrobić, a że przy robocie się zgłodniało to wyszło cosik takiego pysznościowego.

    Cebulkę na masełku podsmażyć, ale tylko zeszklić i przełożyć do miseczki.
    Na patelnię wrzucić pokrojone nie za cienko grzyby (my wzięliśmy maślaki) i na tym masełku co cebulka poddusić 5 minut.
    W tym czasie pokroić boczek wędzony na małe kawałki i podsmażyć.
    Dodać cebulkę, listek laurowy i ziele, sól i pieprz do smaku. Dusić 5 minut.
    Zdjąć z gazu i dodać 2 łyżki śmietany i i koperek.
    postawić jeszcze na gaz na 5-7 minut.
    jeść z pieczywkiem lub ziemniaczkami
    smacznego

    #2057350

    Anonim

    robie takie cos tylko bez boczku

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close