Mus bananowy własnej produkcji…

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)
  • Autor
    Wpisy
  • #62672

    shibaa

    Dziewczyny – jak zrobić mus bananowy?
    Czy banany pokroić na kawałki i je z odrobiną wody rozpaćkać na gazie a później zmiksować?(długo gotować?)
    Czy coś jeszcze do tego dodać?
    Czy można zapasteryzować w słoiczkach?

    … banany bardzo u nas działaja dobrze rozluźniająco na twardą kupkę … a nie chciałabym być codziennie uzależniona od kaszek z bananami …

    Agata i Ania (7.09.2004)

    #796696

    fr-ania

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    Czasami gotuję np. 2 jabłka i 1 banana jak na kmpocik (aż jabłka będą miękkie, czyli chwilkę gotowania) i wszystko miksuję. Całkiem smaczne 🙂 i można to zapasteryzować.
    Od 7 miesiąca można też zakombinować z gruszką
    Polecam ;))

    Ania + Szymek (7,5 miesiąca)



    #796697

    shibaa

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    Bardzo dziękuję za podpowiedź – nie miałam coprawda wczoraj odpowiedzniego jabłka, tylko banana i zrobiłam z samego banana – ale mus wyszedł normalnie super profesjonalny – gerbery i inne się chowają 🙂 a smakował jeszcze lepiej niż wyglądał 🙂
    Napewno spróbuję z jabłkiem i gruszką, może jeszcze z czymś – jakaś brzoskwinia może – bo wszystko to Ania już jadła ze słoiczków.

    Agata i Ania (7.09.2004)

    #796698

    majarzeszow

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    extra pomysl ! ide wyprobowac ! bo kurcze to cala fortuna idzie na sloiczki. zupka u nas co drugi dzien sloiczkowa a co drugi gotowana. ale na owocki nie mialam pomyslu.

    shiba: a moze poprobujemy do musu dodac troszke mleczka ? ciekawe, jak dzieciaczkom zasmakuje ?

    Maja i Adaś (19.05.2004)

    #796699

    anet

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    a ja robie w ten sposob
    banan + np jablko /moze byc gruszka, kiwi i inne sezonowe owoce/ miksuje i podaje, bez gotowania /ale nie przechowuje tylko od razu podaje do jedzenia/
    czasem dodaje troszke soku z pomaranczy lub mandarynki
    kiwi – uwaga -moze robic taki cierpkawy posmak
    robie rozne kombinacje owocow, glownie to podstawowa baza takich deserkow jest jablko

    nie pamietam od ktorego mca podaje sie poszczegolne owoce

    Agniesia 7.07.02 +Adrianek 3.01.04

    #796700

    majarzeszow

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    Aniu – ja jeszcze w kwestii pasteryzowanie – jak to robisz ? bo ja probowalam z zupkami i odskakiwaly mi wieczka. robilam w sloiczkach po daniach bobovity i gerbera. moze lepiej w musztardowkach ? jak ty robisz ?

    Maja i Adaś (19.05.2004)



    #796701

    ellenka25

    Re: Mus bananowy własnej produkcji…

    robiłam podobnie jak Anet, czasem gotowałam, czasem nie, zawsze świeze, nie pasteryzowałam,
    a co do bananów polecam jeszcze kleik ryzowy z „rozdziabdanym ” bananem, Natalka się zajadała, a zawsze to jakas odmiana od kaszki
    pozdrawiam

    Ola z Natalią- 2.06.2003

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close