Forum: Książka kucharska
PILNE!! Przepis na tort potrzebuję
Zapomniałam zamówić dla dziecia
Na jutro mi potrzebny tort, muszę zrobić sama
Dajcie plissss przepis na dobry, ale łatwy w wykonaniu torcik, nigdy przenigdy nie robiłam, więc musi być na prawdę prosty.. Może się uda
11 odpowiedzi na pytanie: PILNE!! Przepis na tort potrzebuję
dla mnie najszybszy z mozliwych to krem plus gotowe blaty biszkoptowe.mozna dowolnie ozdobic galaretka,owocami,gotowymi posypkami….
drugi wariant -kupic gotowy,.ja zawsze kupuje w auchan i sa przepyszne -szczególnie smietanowe….mniam jak swojskie,nie czuc margaryny ani sztucznosci jak to czasami bywa z gotowcami.odkad poznałam wypieki made in auchan nie pieke w domu wcale:)
jeszcze mi się przypomniało ze mozna zrobic sernik na zimno np z delekty w formie torciku z galaretka i owocami.
zrob biszkopt, przeloz go kremowka ubita z zelatyna a do tego dodaj pokrojone owoce, np. brzoskwinie z puszki/anansy., lub przeloz go jakims innym kremem, ktory lubicie.W ksiazce kucharskiej mozesz zobaczyc jakie fajne torty dziewczyny zrobily
oj, auchan to ja mam daleeeeeko 😉 nie wchodzi w grę
ale pomysł z serniczkiem fajny, może tak zrobię
małż wyruszył na poszukiwanie gotowca, jak nie kupi to będę kombinować, dzięki 🙂
Aneta najszybszy to chyba będzie biszkopt przełożony bitą śmietaną.
Aneta, w sumie podpowiem to co dziewczyny – biszkopt z bitą smietaną i owocami.
U mnie w sezonie truskawkowym czesto idzie takie cos:
biszkopt – na pol, nasączony woda z duża ilsocią cytryny i cukrem
krem: bita smietana + galaretka truskawkowa (tężejąca, rozrobiona w polowie wody) + krojone truskawki (sporo)
Kremem przekladam tort, smaruje na wierzchu, na to ukladam truskawki i do lodówy. Czasami zalewam to jeszcze galaretką.
O! Właśnie.
Chociaż można tę masę zrobic bardziej dietetycznie. Tężejącą galaretkę (rozrobioną w połowie wody z przepisu) ubijać mikserem aż się spieni potem dodawać trochę cukru i truskawki. Ja daję na oko. Pycha.
A Carrefour? Tort Czarny Las nie ma sobie równych…. mniam….
a jaki to tort?
ich wypiek własny czy takie zrozony z chłodni??
z carrefoura jeszcze wypieków nie jadłam a też mam “rzut beretem”…
Robią na miejscu i wkładają do lad chłodniczych. W 80 % z bitej śmietany i czekoladowej bitej śmietany + wisienki
Ślinię sie…..
od nas wszędzie daleko 😉
rolę tortu będzie odgrywał serniczek na zimno, bo tortów gotowców małż nie znalazł 🙂
ja tez zaczynam toczyc piane na samą mysl….
u mojej siostry na weselu w zeszłym roku był przepyszny tort szwardzwaldzki z wiśniami…do dzis pamiętam jego smak…pycha…
wypróbuje przy okazji carefurowski:)
Znasz odpowiedź na pytanie: PILNE!! Przepis na tort potrzebuję