przechowywanie produktów

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)
  • Autor
    Wpisy
  • #98322

    ochanecik

    W czym przechowujecie produkty typu makaron, mąka, ryż?

    #2391393

    kasia

    ja w oryginalnych opakowaniach



    #2391394

    ochanecik

    Zamieszczone przez miesiakk
    ja w oryginalnych opakowaniach

    tzn. że np. ryż w pudełku papierowym w którym był kupiony? A jeżeli zużyjesz połowę a reszta Ci zostaje to też w tym pudełku?

    #2391395

    kasia

    ryż kupuję w woreczkach i zużywam na raz, a reszta woreczków zostaje w kartonie, a np. makaron czy mąką zawijam szczelnie opakowanie i spinam klamerką

    #2391396

    ochanecik

    Zamieszczone przez miesiakk
    ryż kupuję w woreczkach i zużywam na raz, a reszta woreczków zostaje w kartonie, a np. makaron czy mąką zawijam szczelnie opakowanie i spinam klamerką

    No właśnie ja też tak dotychczas robiłam ale ostatnio znalazłam w ryżu robaki i dlatego się zastanawiam jak one się dostały i czy prawidłowo przechowuję te produkty (w makaronie też jednego znalazłam – może przeszedł z ryżu bo tam było ich mnóstwo) 🙁 🙁

    #2391397

    dorotka1

    Zamieszczone przez ochanecik
    No właśnie ja też tak dotychczas robiłam ale ostatnio znalazłam w ryżu robaki i dlatego się zastanawiam jak one się dostały i czy prawidłowo przechowuję te produkty (w makaronie też jednego znalazłam – może przeszedł z ryżu bo tam było ich mnóstwo) 🙁 🙁

    na pewno przeszedl z ryzu
    zamykanie ma te dobra strone ze jesli nawet kupisz cos z robalami – larwami – to nie rozejda sie po innych produktach



    #2391398

    Anonim

    ja jestem wariatka pod względem przechowywania i ustawiania produktów, wszystko przechowuję w pojemnikach, produkty szczelnie pozamykane i łatwiej się ustawia w pułkach, no i wygląda to elegancko np. makarony rożnych rodzai poustawiane w pudełkach tej samej wielkości i kształtu ale z innymi przykrywkami

    robię tak ze wszystkim ale to takie moje dziwactwo, u mnie nawet skarpetki i majtki muszą być kolorystycznie poukładane:Śmiech:

    #2391399

    kantalupa

    wszystko w szczelnych plastikowych opakowaniach typu tapperware, bez szans, zeby sie cos zaleglo

    #2391400

    kiara

    tak jak miesiakk

    #2391401

    ciapa

    w pastykach zakupionych w kauflandzie. Mam mole w domu od razu jak coś luzem jest.



    #2391402

    agaz

    Zamieszczone przez ochanecik
    W czym przechowujecie produkty typu makaron, mąka, ryż?

    w słoikach od kiedy w mące i kaszy znalazłam larwy moli i same mole

    #2391403

    ochanecik

    też muszę się przerzucić na słoje i pojemniki…



    #2391404

    viccy

    przechowuję w specjalnych szklanych kuchennych pojemnikach, ale pod spodem piszę datę do kiedy mam to zjeść. Bardzo łatwo tą datę zmazać (wystarczy wilgotna ściereczka) i napisać nową (mazakiem). Niestety muszę tak robić, bo jestem straszną chomikarą i lubię „mieć” 🙂
    Ale mam też półkę z zapasami i tam trzymam w oryginalnych opakowaniach.

    Zresztą pochwalę się, bo zdaje u mnie to egzamin.
    Po wewnętrznej stronie szafki, -takiej na wysokości oczu, nie za wysokiej (bo nie lubię tzw. „ozdobnych wystawek”)mam przyklejone karteczki samoprzylepne (takie w bloczku za 0,90 zł) i długopis do tego. Jak gotuję i widzę, że coś mi się kończy to od ręki zapisuję na tej karteczce, a jak idę na zakupy powiedzmy raz w tyg. to tą karteczkę tylko odklejam i zabieram.

    #2391405

    agago

    ze względu na wieczny syf w szafce (ciągle coś się wysypywało) zaczęłam wykorzystywać puszki po bebilonie pepti zrywam niebieski papierek myje, suszę i mam srebrną puszeczkę wsypuję tam mąkę, cukier, sól,kasze, bułkę tartą itp i opisuję czarnym markerem teraz mam super czysto i wszystko łatwo znaleźć ot taki recycling

    #2391406

    janina

    też tak robię 🙂 i wszystkie płatki śniadaniowe, orzechy włoskie, płatki sojowe i takie rzeczy przesypuję.

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close