tarczyca cholesterol WYNIKI ktos sie zna?

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #50370

    anet

    Wyniki Agniesi nie wyszly najlepiej

    Jaka jest norma dla 2 letniego dziecka WBC??? czy 11,7 to leukocytoza??? pytam bo np wiem ze do roku przyjmuje sie do 12

    hormony tarczycy TSH 6,66 ulU/ml (wiem tylko ze ponad norme bo N: 0,34-5,60)
    i
    cholesterol 220 mg/dl (tez ponad N: 54-200)
    cholesterol HDL 45,5 mg/dl
    LDL 147 mg/dl
    trigilicerydy 143,5 (tez ponad N: 40-120)

    co to oznacza? do lek. ide dopiero w przyszlym tygodniu
    czy to powazne??? prosze o info

    dzieki i pozdrawiam

    Aneta + Agniesia (7.07.02) + Adrianek(3.01.04)

    #647262

    redzia33

    Re: tarczyca cholesterol WYNIKI ktos sie zna?

    Wyglada na lekką niedoczynnośc tarczycy. Nie znam się na wynikach u dzieci, tylko u dorosłych. Nie mart się jednak może to przejściowe. Ja sama mam niedoczynnośc tarczycy i da się z tym żyć. Pozdrawim.
    TSH to hormon przysadki mózgowej, która pracuje ze zdwojoną siłą przy niedoczynności tarczycy, dlatego wartości mogą być podniesione. Nie jestem jednak lekarze i dopiero on powie Ci na pewno co to.

    Redzia i Michaś (2.09.2003)



    #647263

    anet

    Re: tarczyca cholesterol WYNIKI ktos sie zna?

    dzieki!!!
    czekam wiec do wtorku bo wtedy mam wizyte

    Aneta + Agniesia (7.07.02) + Adrianek(3.01.04)

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close