Jak zrobić dobry ser do naleśników? Dwa przepisy uwielbiane przez wszystkie dzieci pancakes with cottage cheese berries and sugar p 2022 04 01 17 36 28 utc

Jak zrobić dobry ser do naleśników? Dwa przepisy uwielbiane przez wszystkie dzieci

Naleśniki są popularnym daniem, które można spożywać na wiele sposobów. Niektórzy preferują wersję na słodko, inni na słono, a jeszcze inni stawiają na dalsze przetworzenie ich na krokiety z mięsem, kapustą, pieczarkami, a nawet… parówką w środku. Sprawdź, jak zrobić dobry ser do naleśników, który posmakuje dzieciom. Jeśli przygotujesz raz, będziesz go robić regularnie.

Naleśniki cieszą się sporą popularnością. Nic dziwnego, ponieważ smaży się je szybko, a później można posmarować je ulubionym dżemem i posiłek dla rodziny gotowy. Okazuje się, że możesz przygotować pyszny ser do naleśników w kilka minut. Taki farsz będą uwielbiać nie tylko pociechy, ale również i dorośli.

Sprawdź: Zapomnij o mleku. Dodaj do naleśników szklankę tego produktu. Ciasto będzie puszyste jak chmurka

Jak zrobić dobry ser do naleśników? Postaw na klasyczną wersję

Biały ser jest źródłem białka, witaminy A, D, E, a także wapnia, potasu i fosforu, a więc działa dobrze na mięśnie, zęby i kości. Dobrym wyborem na początek jest postawienie na bardziej klasyczną wersję farszu, czyli połączenie twarogu półtłustego z niewielką ilością jogurtu greckiego, żółtkiem z jajka kurzego, cukrem (lub jego zamiennikiem) i niewielką ilością cukru wanilinowego. Połącz składniki tak, jak lubisz do smaku, a później rozgnieć je widelcem lub zmiksuj blenderem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by na koniec dodać też ulubione świeże owoce sezonowe lub startą skórkę z cytryny. Jeśli chcesz, możesz pominąć żółtko – masa wyjdzie smaczna i bez niego.

Sprawdź: Najlepszy przepis na ciasto naleśnikowe na krokiety, które nie pęka

Co dodać do sera do naleśników? Postaw na budyń

Dobrym wyborem na farsz do naleśników jest połączenie twarogu z ulubionym budyniem, dzięki czemu uzyskasz ciekawy smak. Wystarczy, że 1 opakowanie budyniu przygotujesz zgodnie z instrukcją z etykietki. Później zblenduj go z twarogiem, cukrem (dostosuj ilość do smaku) i 1 łyżeczką cukru wanilinowego. Rozsmaruj na naleśnikach. Z wierzchu możesz też ułożyć owoce. Jeśli chcesz, by potrawa smakowała jeszcze lepiej, możesz wyłożyć masę na naleśniki, złożyć je w trójkąty i podsmażyć jeszcze przez chwilę na maśle.

Sprawdź: 3 przepisy na pyszne naleśniki