Od lat robię pomidorówkę tylko w ten sposób. Dzięki jednemu dodatkowi smakuje jak u babci

Jak zrobić pomidorową z rosołu z wczoraj? Wiele osób decyduje się przygotować tę zupę, jeśli po niedzielnym obiedzie zostanie sporo bulionu. Dzięki jednemu dodatkowi będzie smakować jak za czasów dzieciństwa u babci. Spróbuj raz, a już nie zrobisz pomidorówki inaczej.

Każdy ma własny trik na przygotowanie pysznej zupy pomidorowej. Podczas gdy niektórzy wykorzystują całe pomidory, inny decydują się na szybsze rozwiązanie i stawiają na koncentrat w słoiczku. Jedno jest pewne – zupa smakuje wielu dzieciom i reszcie domowników oraz jest świetnym pomysłem na obiad, jeśli po niedzieli zostanie nam w garnku sporo rosołu. Co zrobić, żeby pomidorowa była pyszna? Nie zapomnij o jednym, sekretnym składniku.

Sprawdź: Zapomnij o opalaniu cebuli. Wypróbuj te 2 triki. Rosół wyjdzie obłędny

Jak dobrze doprawić zupę pomidorową? Postaw na łyżeczkę cukru

Nieistotne, czy przygotujesz pomidorową z makaronem, ryżem czy śmietaną. Królowa polskich zup będzie pyszna, jeśli pokusisz się o ten jeden składnik. Okazuje się, że będzie smakować jak u babci, jeśli dodasz do środka niewielką ilość cukru. Wystarczy zaledwie jedna łyżeczka na litr rosołu. Gdy posmakujesz, szybko powrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa. Warto, zamiast cukru białego, postawić na ksylitol, który jest o wiele mniej kaloryczny. Oprócz tego możesz zdecydować się też na inne ciekawe dodatki.

Sprawdź: Jak podgrzać wczorajsze kotlety mielone? Zrób jedną rzecz. Będą zaskakująco soczyste i miękkie

Jakie przyprawy do zupy pomidorowej? Te dodatki świetnie podkręcą smak zupy

Oprócz powyższego triku możesz też podkręcić smak zupy pomidorowej innymi produktami. Na co warto postawić, by cieszyć się niezapomnianym smakiem zupy?

  1. Suszona żurawina – Słodko-kwaśny owoc bogaty jest w spore ilości błonnika i antyoksydantów. Świetnie skomponuje się z pomidorami w zupie i pozostawi ciekawą cierpkość. Wystarczy opłukać garść żurawiny w wodzie i dodać do garnka pod koniec gotowania.
  2. Majonez – Już jedna łyżka dodatku sprawi, że zupa będzie kremowa i zyska na wyrazistości.
  3. Owoce morza – Dodając mieszankę ze sklepu do zupy (kalmary i małże lub podsmażone na maśle krewetki) szybko nadasz zupie śródziemnomorskiego klimatu.

Sprawdź: Idealna mizeria? Przepis nie jest trudny. Wystarczy nie pominąć jednego kroku

Planowanie ślubu oraz wesela

Jak przystroić dom Panny Młodej?

Przystrojenie domu Panny Młodej oraz ewentualnie Pana Młodego leży w kwestii świadków. Przynajmniej taka jest tradycja. Nie musimy się jej sztywno trzymać. Często zdarza się, że to sami zainteresowani, czyli...

Czytaj dalej →
Atrakcje weselne

Stół wiejski na weselu

Przygotowujesz tradycyjne, wiejskie wesele? Pamiętaj o wiejskim stole, który ostatnio coraz częściej pojawia się nie tylko na wiejskich weselach. Stół wiejski to nie tylko smaczne jedzenie, ale również dodatkowy wystrój...

Czytaj dalej →
Rodzice.pl - ciąża, poród, dziecko - poradnik dla Rodziców
Logo
Enable registration in settings - general