Mój plan działań

Ponieważ wszystko się zmieniło i dziś jestem na nowym wątku, mam dzisiaj 1 dc, to mam również nowe plany.

2 listopada idę na badanie hormonów. Znalazłam tanie laboratorium – Klinika dla Ciebie na Marsząłkowskiej w W-wie
Robię badanie:
TSH – 12 ZŁ
FT3 – 18 ZŁ
FT4 – 18 ZŁ
FSH – 17 ZŁ
LH – 17 ZŁ.
Potem zrobię kolejne hormonki ale musze poczekac na następne dni cyklu i zebrać pieniążki.
M. zaciągnę 10 listopada na jego badanie – IDĘ Z NIM !!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

13 odpowiedzi na pytanie: Mój plan działań

kaja26 Dodane ponad rok temu,

Re: Mój plan działań

najważniejsze to mieć plan działania! życzę szczęśliwego zakończenia planu
a z męzykiem jak pojdziesz z nim to wszystko napewno się uda
ja czekam na @ a potem też ruszam, obijałam się z pół roku …


16 cykl…

monika3r Dodane ponad rok temu,

Re: Mój plan działań

Kurcze, ty przynajmniej masz plan, a ja juz nie wiem co mam robić 🙁
Trzymam kciuki za badania!

Monika
Kiedyś się zdarzy to, co stać się nie może!

natusia Dodane ponad rok temu,

Re: Mój plan działań

bambamku dzialaj, na pewno DA SIE ZROBIC:)

minely dwa lata jak Syzyf…

karolakoj Dodane ponad rok temu,

Re: Mój plan działań

grunt to mieć plan….powodzenia Bambamku

karkoj

gablysia Dodane ponad rok temu,

Re: Mój plan działań

No, i to jest właściwa decyzja, jak go będziesz trzymać za rękaw, to napewno tam trafi.

Zrób hormonki, i daj nam znać jak wyszły.
Pozdrawiam.

Weteranka-3 lata już za mnąCzekamy na 2 IUI…na menogonie

Dodane ponad rok temu,

MAM WYNIKI

Odebrałam wyniki i są chyba ok 🙂
Trochę jednak mnie martwi FSH, bo jest za duże.
Oto one:
TSH 1,30 norma 0,4-4,0
FT3 3,67 norma 1,5-4,1
FT4 1,36 norma 0,8-1,9
FSH 9,82 norma 2,8-11,3
LH 8,83 norma 1,1-11,6
Niby stosunek FSH do LH jest 1,1, czyli ok, ale wyczytalam że jeśli FSH jest powyżej 7 to ma się już dużo wykorzystanych jajeczek 🙁 W sumie czego mam się spodziewać – wiek 30 lat, pierwszy okres dostałam bardzo wczesnie bo już w 4 klasie. Ale walczę dalej dalej będę robić badania hormonelne, wyniki M. i do lekarza z tym wszystkim, mam nadzieję ze jeszcze w tym roku 🙂

gablysia Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

Wyczytałam że jest to tak:

• Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
• Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
• Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja owulacji przy takim FSH jest trudna.
• Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.

No, głowa do góry, nie jest tak źle. Czasu na dzidziusia masz jeszcze dużo….

Weteranka-3 lata już za mnąCzekamy na 2 IUI…na menogonie

Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

no to czas działać i to już tak na maxa 🙂 skoro moja rezerwa jest na wyczerpaniu. Dzięki Gabi za odpowiedź 🙂

samanta Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

Bambamku wg mnie wyniki badań masz super
Ja miałam FSH 8,30 a nie wspomnę już o TSH które sięga nawet ponad 2,0 :(((

Do dzieła

*****
48 cykl

Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

Samantko,

a u mnie TSH 1,30 norma 0,4-4,0 więc Twoje 2,0 to chyba też nie jest źle? Norma jest do 4, więc czym się martwisz?

Buziol 🙂

zabulijka Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

no no Bambamku, wcale nie na wyczerpaniu tylko obnizona!!
I to nawet nie wiesz, czy nie lekko!

Ja mialam w maju 9,6, wiec tez niewesolo. Nikt mi nie chcial wierzyc, ze mam dwa kroki do menopauzy, nawet lekarz 🙂
A tak na serio, to wg dwoch lekarzy absolutnie nie ma sie co przejmowac jednym wynikiem, bo FSH zmienia sie dobowo. Wazniejszejest wystepowanie owulacji.

[Zobacz stronę]

gablysia Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

Produkujcie dziewczyny te dzieci do jasnej anielki, bo nam sie zielona lista w rankingu musi powiększać.

A do rezerwy masz jeszcze jaj, jak spora ferma…… he he

Weteranka-3 lata już za mnąCzekamy na 2 IUI…na menogonie

Dodane ponad rok temu,

Re: MAM WYNIKI

Co miesiąc produkuję piękne jajo, a przynajmniej mam taka nadzieję tylko żaden robaczek nie chce go pocałować.
Ale w końcu da się zrobić 🙂 !!!!!!!!!!!!!

znajdę Cię

Znasz odpowiedź na pytanie: Mój plan działań?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

A-psik: moje dziecko jest uczulone…
Odmrozenie? Alergia?
3 dni temu wysypalo Kubie cala brode i dol obu policzkow. I sa tu dwa mozliwe powody - odmrozenie albo alergia. Kuba byl na spacerku jak byl dosc silny zimny
Czytaj dalej
Dla starających się
Gdzie w Warszawie hormony tarczycy
Dowiedziałąm się właśnie, że powinnam zrobić badania tarczycy (ponoć z wykresu może wynikac niedoczynnośc). Powiedzcie mi, gdzie w warszawie można niedrogo i szybko wykonac te badania? Szukałam w archiwum forum, ale
Czytaj dalej