Amerykany

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #19378

    luczka

    0,5 kg maki (najlepiej trochę tortowej i trochę krupczatki)
    0,5 szklanki cukru
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    0,5 kostki tłuszczu
    1 cukier waniliowy
    4 płaskie łyżeczki amoniaku
    Amoniak rozpuścić w 0,5 szklanki mleka. Tłuszcz+cukier+jajka rozkręcić, dodawać mleko i makę. Na koniec dodać rozpuszczony amoniak. Kłaść małą łyżeczką na blachę. (w dużych odstępach bo mocno rosna). Piec ok 15 minut w temp. 200-220 stopni.

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close