Amerykany

0,5 kg maki (najlepiej trochę tortowej i trochę krupczatki)
0,5 szklanki cukru
2 jajka
1 szklanka mleka
0,5 kostki tłuszczu
1 cukier waniliowy
4 płaskie łyżeczki amoniaku
Amoniak rozpuścić w 0,5 szklanki mleka. Tłuszcz+cukier+jajka rozkręcić, dodawać mleko i makę. Na koniec dodać rozpuszczony amoniak. Kłaść małą łyżeczką na blachę. (w dużych odstępach bo mocno rosna). Piec ok 15 minut w temp. 200-220 stopni.

Tematy, których nie znalazłam w forum
aparat cyfrowy przy telefonie
Ostatnio pisałam, że chcę kupić b. tani telefon komórkowy i mój mąż znalazł b. dobrą ofertę - z aparatem , gdzie dołączony jest aparat cyfrowy. I właśnie tu moje pytanie
Czytaj dalej
Oczekując na dziecko
DUŻY PROBLEM! POMÓŻCIE!
Słuchajcie, mam problem! Wczoraj dowiedziałam się, że zakład pracy, w którym pracuję zostaje likwidowany (i to jakoś już teraz). Ja od kilku miesięcy jestem na L4. I teraz szczególy: pracuję
Czytaj dalej