Kotlety cielęce z grzybami

Witam, zapraszam do wypróbowania potrawki z cielęcinką i grzybkami. Zwykle robimy to w sezonie grzybowym, gdy są różne pyszne, świerze grzybki, ale dobre jest też z pieczarkami hipermarketowskimi 😉
Oto przepis:
Składniki:
1 kg cielęciny, pół szklanki oleju, 1-2 marchewki, 25 dag świeżych grzybów, przecier pomidorowy, łyżka mąki, pieprz, pęczek koperku, 1-2 kwaszone ogórki, 15 dag szynki, sól.
Kotlety obsmażyć na tłuszczu i wyjąć na talerz. W tym samym tłuszczu udusić kolejno pokrajane marchewki i pocięte w paski grzyby, przecier pomidorowy rozcieńczony wodą i mąką. Całość rozprowadzić bulionem lub gorącą wodą, dodać ziarnka pieprzu, drobno posiekany koperek i na wpół usmażone kotlety. Potrawę gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso zmięknie dołożyć drobniutko posiekane kwaszone ogórki oraz wąskie paski szynki, posolić do smaku i gotować jeszcze 15-20 minut. Podawać z puree z ziemniaków, z groszkiem lub marchewką z masłem.

Ewa i ząbkująca Julcia (15.07.2002)

Noworodek, niemowlę
smutno mi
Jest mi smutno Maxio dostal pierwszej w zyciu biegunki tak mi Go zal.A ja dostaje siwych wlosow bo robie wszystko zeby Mu pomoc ale jak na razie nie skutkuje.Pozdrawiam I
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
Majtki , pas ściągający ?
Dziewczyny, czy któraś z Was miała i używała ? Za 1.5 tygodnia mam firmową kolację świąteczną, pewnie kupię sobie jakiś ciuch na tą okazję, ale żaden nie ukryje moich ogromniastych
Czytaj dalej